Road trip in Septembar,stars U and free days:)

ESPANA
Dali.Sokantan,inovatan,specifican i originalan.Mali deo njegove genijalnosti imace priliku i posetioci muzeja 25.maj da vide u periodu od 2-og septembra do 15-og novembra 2010!Preko 200 grafickih radova iz opusa Bozanstvene komedije i Biblie Sacre koje je Dali uradio u periodu od '64 do'67 nacice se u okviru izlozbe.Posetioci ce moci da upoznaju jednog malo drugacijeg Dalija ali i sadrzaj svete knjige kao i Danteovog najveceg dela.  

IRELAND  
Love.Blistava,specificna i nepredvidljiva. Malu dozu kako bi to moglo biti in real life donosi nam od januara 2010 pa trenutno jos uvek na piratskim dvd izdanjima film "LEAP YEAR" Film je definitivno mesavina starog hita" It Happened one night" i dirljive melodrame "P.S. I love U"."Prestupna godina" se bavi na jedan romantican i totalno simpa nacin starom irskim obicajem da svake prestupne godine dame imaju priliku da bas 29og Februara zaprose svoje momke.Ponekad man nije That man,zar ne i na putu se zatekne onaj pravi?                                            
CUBA   
Salsa.Opustujuca,senzualna,leprsava i opijajuca.Ukoliko ne znate gde bi pre odmorili telo ali i duh a pritom naucili nesto novo i stekli prijateljstva koja ce vas zivot ulepsati i upotpuniti,salsa kurs je nesto sto ne biste trebali da zaobidjete.Ovaj latino ples koji vuce korene sa  vrele Kube rasirio se brzinom munje po Evropi pa i Srbiji.Beogradska skola Ritmos del Mundo,otvara novu grupu u septembru.Salsa je za razliku od krutog cha cha cha i strasnog ali cvrstog plesa tanga,ples koji je veseo,lagan i najbolji da se iskombinuje uz afro rumbu,regeton,son,bachatu pa i tango te na kraju postaje slast i addicted for U:)   

INDIA                                                                                                                    
Od 24og septembra pa zavrsno sa 30im u KINOTECI ce se odrzati ciklus indijskog filma. Bollywood,najveca filmo-industrija proizvede godisnje 90% zabavnih, identicnih,laganih, bajkovitih filmova i 10% izuzetno kvalitetnih,jedinstvenih i neobicnih filmova.Ono sto indijski film neguje duzi niz godina je ples,pesma i smile te nijedan njihov film vas nece definitivno depresirati ili uspavati.Nekoliko najvise nagradjivanih ali i najgledanijih filmova u njihovoj istoriji poput Jodhia Akbar nacice se u programu Kinoteke pa svratite.

                                                                                                                        ITALIA  
Nakon posete svim ovim zanimljivim podnebljima,sledi poseta zemlji koju mozete sirom sveta da posetite bas preko najhedonisticnijeg podneblja,kulinarstva,tj kuzine!
Beograd,raj za hedoniste nudi pregrst italijanskih restorana,medjutim vec odavno u samom krugu dvojke izdvojio se jedan mali ali carobno ukusan i omamljiv restorancic.
Pizerija POMODORO  u Hilandarskoj nudi pregrst slasnih pasti i pica koje su uvek sveze i drugacije nego bilo gde drugde.Preporucujem Tagliatelle Arrabbiate i pizzas Casalinga,Nonna i Tonna.Pogotovo probajte Casalingu koja je lagana a vrlo ukusna sa pastramkom,lukom,tikvicama i pecenim paradajizom,njama, njama de verdad!                   


Коментари

Najviše ste čitali