BELESKE JEDNE ANE....


Knock,knock.Who is it?It is March.Who?March!!!Well I heard you,but March who?March Spring.Oh,finally,thank God.Winter,come on,goooooooo!
Mmm,prolece u Beogradu,postoji li ista lepse sto mozemo pozeleti sada?Ne!Definitivno ne.Medjutim,da budem iskrena,sve mi je teze prizvati uspomene na to magicno budjenje prirode.Odavno,pa budimo realni,vec nekoliko godina godisnja doba nisu ono sto su bili a nisu ni po redu.Taman kada smo pomislili finito sa zimom,here we go again.Sneg i kosava nad Beogradom.Poslednja vest na b92 je bila da Vuk Bojovic seli medvede na Aljasku jer su se smrzli!!alo,alo SUN cujes li,kada ces se pojaviti?
Sta ce narod nego udri brigu na veselje.Elem,ono sto je definitivno finito sem 38-og Festa po redu(check movie DEV D a preskocite Baaria)su soldi.Te kvazi rasprodaje kada bi prodavnice sto pre da prodaju stare kolekcije i tako omoguce izlozima da osvanu sa NEW COLLECTION. Moze nama biti da ovaj i svaki sledeci mart=baba marta ali je za modnu industriju,bilo,je i bice,march=spring/summer collection.
Eto,pre neko vece,mecava nikad veca u Bg,ja sa posla up to the street Njusiceva ne znam sta da drzim pre,kisobran,kapu ili kaput kad mi lutka iz J.Lo mase u svilenoj mini haljinici.Brat joj iz Time Out-a u sorcu i majcici pridruzuje se mahanju a sve njih posmatra sestra im iz Gant-a,koju prvu primetih i kraj koje jedino i zastadoh,fascinirana njenom predivnom mornar blue haljinicom bez rukava.Smrc,vrednu pola moje plate.
Cekajuci Godoa(citaj in present godo=primavera)i pisuci ovaj clanak(citaj in past=beleske jedne ane)jedan zivot se 3-eg marta zavrsio.U svojoj 73oj godini,preminuo je veliki Momo Kapor.Jedan od boema i zastitnika duha koji krasi nas Beograd,napustio nas je iznenada. Nisam,moram priznati sem beleski jedne moje imenakinje i romana Konte nista vise procitala od M.K.Medjutim,redovno sam citala njegove kolumne i pored Igora Mandica i Teofila Pancica smatrala ga jedinim iole mudrim besednikom modernog doba.
Njegovim aforizmom da je Beograd najlepse mesto na svetu od kojeg mozete da uzmete autobus do Zemuna odoh da teram away ovaj mart koji ocito mora na godisnjem nivou da nam da bar jedan datum koji cemo pamtiti(citaj in present 3-9-12-17).....

Коментари

Najviše ste čitali