Designers Guild.Wardrobe for Your living space.


Izraz"oblacenje prostora"koji se cesto koristi kao kratka i jasna definicija uredjenja prostora navodno je potekla od british sitizena.Bilo true or false,pre Tricia Guild bih mozda i posumnjala u origin ove tvrdnje ali nakon otkrica meni sada vec favorite brenda za interior,neosporavam tu parolu.
Jos uvek famozno pravilo da italian are doing the best in totall design,tj da proizvode lepotu u njenom najlepsem i najsavrsenijem izdanju je true and not false.Medjutim,sve vise tom cudesnom genetskom kodu koji imaju Italijani ili tom vazduhu koji u Italiji sve zarazi i inspirise preti sve veci i izrazito vidljiv english genetic code;)
Slucajno,thanx to biro ali ne,taj,taj arhitektonski biro vec taj,taj nacionalni za nezaposlene biro me je ubacio u masinu zvanu BG interior world, where I meet Designers Guild.
It was 2009 and love at first sight.
Mali intro.Mlada i talentovana Tricia Guild nakon zavrsetka Royal College of Art in London eksperimentise sa textilom.Kombinujuci jak kolorit,floral print i neke indijske motive nastaje prva kolekcija a 1970 i brend Designers Guild.
It was 1985 kada firma dozivljava ekspanziju zahvaljujuci cinjenici da postaje brother&sister company posto se firmi pridruzuje Trician brat,Simon Jeffreys u ulozi glavnog izvrsnog direktora dok Tricia zadrzava svoju funkciju,creative director.
Fantastican dizajn koji Tricia gradi godinama zajedno sa dizajnerima poput Wiliama Yeowarda i Jasper Conrana jos vise proslavlja brend i donosi kompaniji nagrade kako u UK(Queen's Award for Export Archievment)tako i u svetu(Elle Decoration Award).
U Beogradu brend je prisutan unazad nekoliko godina zahvaljujuci nekolicini firmi.Tek od januara 2010 u ekskluzivnom prostoru(Kosovska 30/1)u IN TOMY COMPANY, Designers
Guild dobija odgovarajuci prostor i reklamu.
 
U cemu je draz ovog brenda?ili u sta sam se to ja zaljubila na prvi pogled?Eh,da vi samo znate...
Kada se skolujete za textilni dizajn like I was,skoro svaka profesorka ce vam reci:Crna i bela nisu boje.Koristite sve druge.Kombinujte nemoguce sa nemogucim jer pravila ne postoje.Crveno sa roze,zeleno za narandzastom,plavo sa braon ili zuto sa ljubicastim.
Tu misiju da iz nemoguceg se izrodi moguce mi textiluse smo nekad uspesno izvrsavale te i dobijale pohvale poput:Ovde nema nigde jasno vidljivog cveta ali ceo print vristi od floralnog dezena!Za Tricia Guild borba sa nemogucim je uvek davala savrseni finis.
Kada odete na njihov sajt Designers Guild i virnete na neki njihov total interior look primeticete da tamo ima minimum 10 razlicitih boja,razlicitog intenziteta.Da se mesaju pruge i cvetici sa animal printom i geometrijom i da opet to sve ne bode oci vec ide jedno sa drugim fantastik,so sik!
True or false recite vi posto zajedno virnemo kroz kljucaonicu njihovog show room-a i looka ali pre toga malo saveta iz iskustva:
DG ubedljivo radi najbolje mebl.Pruge ili cvetni dezen,plis ili trevira never mind.
Od fabric za zavese najbolja je linija lanenih zavesa murillo i correze.Ostalo je savrsen print ali materijali ne padaju niti izgledaju kako trebaju.
Linija posteljine je zanimljiva(Fretz ili Sarafon Peony) ali je vise mladalacka.Savrsene su jastucnice u ponudi.
Tepisi imaju najlepsi print koji ste ikada videli ali vecina je skupljac prasine.
A tapete i namestaj su fabolous ali o njima neki drugi put:)
Enjoy!
 




Коментари

Najviše ste čitali