Fashion with big F,ready to be weared:)



Sarah Jessica Parker,Serena Williams and Andy Murray at Burberry Prosum Show
Louis Vuiton fall 2010 Paris
Velika F(antasticna)cetvorka is over but will be traditionally continued in March of 2011.
Zahvaljujuci kanalu koja odavno vrti najbolju muziku a eto,igrom slucaja nije muzicki vec basic Fashion kanal i mi,without cash but in love with Fabulous Mode world, mozemo da se nadjemo live in backstage of some most eminent designers catawalk shows.
Ono sto najvise volim kod ultimate four je razlicitost i doslednost!Niko nikog ne kopira niti se bilo koja od njih trudi drugu da nadmasi.Milano je la mama du mode i to one najprefinjenije.NY je njena najdoslednija daughter koja i pret a porter ali i haute "nosi" na jedan casual nacin.London je kcerka koja uvek sokira avangardnoscu i hrabroscu a Paris je "the one" that is always the most glamorouse in family Moda!


Prada s/s 2011 milano

Cemu svi treba da se radujemo je cinjenica da definitivno moda dozivljava renesansu kako u kroju tako i u boji i  materijalima. Zene su sexy,wild,hippie a prevashodno,opet zene!
To nije odjednom i nije toliko fresh ako se setimo marta kada smo se divili LV kolekciji za bas aktuelnu fall/winter sezonu.
U modi vise nista nije iskljucivo.
Nosi se sve,pruge,animal print, cipka,koza,organca,pamuk,pvc i sl.
Ako izuzmemo obelezavanja necijih cetrdeset godina rada i trajanja u svetu mode(Cavalli i Kenzo),25 godina modelinga (Naomi),prvu reviju Alexandra McQueena nakon njegove smrti kao i sokantni banana/ monkey pradaTRIP,ove sezone gledali smo neke od fantasticnih revija.
Stil,kolorit kao i print doziveli su copy/past iz pedesetih,sezdesetih i sedamdesetih.
Zena moze da bira hoce li biti poput princeze iz neke bajke sa cipkom,haljinama gde se muslin preplice u volanima(alberta ferreti,monique lhuiller )home sweet home girl sa malo intenzivnijim printom,kosuljicama,sirokim pantalonama ili cvetnim haljinama (DG,Jonathan Saunders)casual but elegant u jednobojnim jednostavnim odevnim kombinacijama (fendi,carolina hererra,chloe,lanvin,guy laroche) street city girl sa igrom boja i pruga,koze i pamuka(z spoke by zac posen,paul and joe, DKNY) ili femme fatale sa prelepim vecernjim outfitom(basil soda,versace,valentino,cavalli).
Boje su dozivele eksploziju ali finalni utisak je da nema puno sarenila.Cak i floral/farm print od DG je sveden,neupadljiv.Dominiraju:ljubicasta,kraljevsko plava,crna,bela,sve nijanse peska.Na nekoliko revija,provlaci se intenzivna zuta i orange koja je retko ali vrlo retko u paleti dizajnera.
Od kreatora izdvojili su se Karl Largerfeld za Fendi,Jean Paul Gaultier za Hermes,Dean and Den Caten za Dsquared,Hannah MacGibbon za Chloe i Alber Elbaz za Lanvin. 

Fendi                Dsquared              Paul and Joe
Carolina Hererra shoes
     Lanvin        Carolina Hererra         Alberta Feretti
Kada kazem:"I'v liked almost everything,I mean,I'v loved EVERYTHING!"ali favoriti uvek postoje.Tako mi je najbolji utisak ostavila revija Basil Sode na PFW koja mi je potvrdila jos jednom da Arapi,tj Libanci caruju vecnim gradom i da ubedljivo dizajniraju najelegantniju i najzenstveniju odecu!Odusevio me je i Karl sa Fendi.Vrlo leprsavo, pedesete,prelepe boje i fantasticne cipele!Bila je kao i uvek,elegantna i damski orijentisana,Carolina Hererra sa sivo crvenim tonovima a kao najbolju reviju za casual look po meni je izborila vise nepoznata nego poznata,americka kuca Ports 1961!
Prijatno iznenadjenje nam je cini se svima priredio Gaultier sa Hermes collection ali i Viviene Westwood sa kolekcijom Red Label.Sem malo indijanske sminke na licu,engleska kraljica sokantnosti je priredila jednu od najboljih,ready to wear collection!
And,last but not less important,"neki novi klinci" su vredni pomena a oni su Paul and Joe, Jonathan Saunders,Ports 1961,Twenty8Twelve(aka Siena Miller and her sister),Isla London i moj favorit,mlada i talentovana Monique Lhuillier! 
Marija Vujovic za HERMES s/s 2011
Vivien Westwood RED LEBEL s/s 2011
Monique Lhullier s/s 2011
DKNY s/s 2011

Коментари

Najviše ste čitali