Sedam velicanstvenih!

Missoni Bar Area/EDINBURGH
U poslednje vreme primetila sam da surfam po sajtovima koji imaju prefix ili tourist ili travel...
Znam sta ste pomislili ali ne,ne putujem nigde za Novu.
Naravno da bih htela ali eto sta sve coveku nije u glavi kada da otkaz!
Elem,svet hotela uvek mi je bio zanimljiv i inspirativan jer su odredjeni vid hedonizma, estetike,luksuza,enterijera,eksterijera,u neku ruku i mode kao i nasih uspomena!
Jedan Maestral u Novigradu.Junior u Brzecu.Park u Ivanjici.Lepenski Vir u Donjem Milanovcu.Onaj u Riju cije ime zaboravim uvek... divan Colisee u Hamametu kao i Esperija na Kosu.
Uobicajno,dovoljno ili ono najbitnije,imao je svaki.
Onih koji se potrude da nam pruze vise od toga,nesto bas i nema.Ne zalim se,svoje uspomene ne bih menjala.
I nije to stvar luksuza.Tih hotela ima na pretek,za to vam samo trebaju pare.
Vise je pitanje detalja,konfornosti ili prosto kada vidite da je nekome ultimate cilj drugaciji od prosecnog ili uobicajnog cilja.
Zamislite da vas docekuju vratari sa kiltom u prepoznatljivom missoni dezenu,zatim da na recepciji dobijete kljuceve u op art fazonu,zadrzite se uvek u hodniku posmatrajuci igru svetla,u kupatilu dobijete svoj bademantil sa potpisom jedne diane von furstenberg a krevet vam ima naslon u formi prelepe satenske haljine.
Mozda bas shodno engleskoj savrsenoj definiciju za enterijer,Oblacenje prostora sve je veci broj onih koji se odlucuju da unutrasnje uredjenje svojih hotela prepuste poznatim modnim dizajnerima.
Majstori boja,tkanina,tekstura,opipljive i ujedno najlepse poznate nam forme, covecije,modni dizajneri mogu na najlaksi i najlepsi moguci nacin da nam osveze odredjeni prostor bio to hotel,restoran,butik ili neki slican objekat.
Missoni,DVF,Oscar de la Renta, Armani,Mosquino,Bulgari i Christian Lacroix cine svet koji nam je pruzio more than  enough!Amen to that!

Mosquino/MILANO
Definitivno najbajkovitiji i najoriginalniji hotel ali nekako i spooky.Malo imate osecaj da ste na setu filma Tima Bartona i da ce negde da iskoce Alisa,zec i Johnny Depp,sto ipak i nije tako lose,bar u slucaju Deppa,zar ne? 
Idealan za photosession. 

Bulgari/MILANO
Elegantan i moderan hotel.Za razliku od svih ostalih sem mozda sledeceg( Tortuga Bay Hotel-a) pruza visoki luksuz ali nijednim detaljem se ne razlikuje od uobicajnih lanaca hotela.Odsustvo bilo kakvih naznaka da je u okviru dekorisanja ucestvovala odredjena modna marka nije zacudjujuce s obzirom da Bulgari nema prepoznatljivi stil kao i dezen.
Idealan za glumicu koja pise svoje memoare.   
Tortuga Bay Hotel/DOMINICANA
Jedan od meni najomiljenijih dizajnera pogotovo haute couture linije,OSCAR de la RENTA zasluzan je za dekoraciju nekoliko bungalova u okviru hotela u Dominikani.
Enterijer odgovara lokaciji.Svez,letnji,veseo i kao stvoren za totalni hedonizam.
Idealan za James Bond movie.
Bajka i to ruska usred magicnog Pariza.Hotel se nalazi u najlepsem delu francuske prestonice.Odise prepoznatljivom igrom boja i dezena Christian Lacroix-a.Neki bi rekli too much sarenila ali ocito ti neki nisu upoznati sa delom i likom pomenutog dizajnera posto je ceo enterijer,autenticna prica ala Lacroix. 
Idealan za medeni mesec...
Armani/DUBAI 
Ako je Mosquino najbajkovitiji hotel,Bulgari svedenost sa merom a Totruga okeanski raj, onda je Armani svakako najluksuzniji u nizu fashion hotela.Trenutno najvisi oblakoder na svetu,Burj Khalifa u Dubaiju ustupio je svojih 15 spratova od 39 za ovaj hotel. Minimalisticka softisciniranost jednaka reputaciji i stilu Giorgia Armania
                                                Idealan za...ljubavnike?
Claridges/LONDON
Londonski hotel Claridge's u cijem dekorisanju nekoliko soba,tj apartmana je ucestvovala cuvena Diana von Furstenberg odise vise starinskim sjajem nego modernim ali podseca mnoogoo na engleski tekstilni brend Designer's Guild.
Mix bajke i modernog luksuza.Ni spooky a ni too tide and cold.
Idealan za Alexis Colby?
Missoni/EDINBURGH 
Smesten u srcu mozda najmanje zvucnog grada od svih ostalih daje utisak najpristupacnijeg vasem dzepu.Vrlo moderan,sik,svez i nekako mladalacki nudi atmosferu i ambijent gde cete se osecati opusteno,just like at Ur home.
                                                 Idealan za mene!

Коментари

Najviše ste čitali