Stealing Beauty..

Nemojte da me pogresno shvatite.
Volim ja sneg.
Na planini.Na jezeru.
U malim kolicinama.I onaj sto nekad davno bejase..
Medjutim,ni sneg ni zimu ne volim vise od miss Spring and lady Autumn.
Doba kada nista nije intenzivno i drasticno vec umereno i nadahnuto...
Nazalost,ta vremena bas poput snega imaju pluskvamperefktni ton...
U nekim danima,osetim neki deja vu,primesu leprsavog aprila ili toplinu zlatnog septembra..
Na momenat poverujem da ce i ove godine grad da procveta kao u aprilu dvehiljadite kada je BG bio najlepsi,najmirisniji i najosuncaniji...
ali samo na momenat i onda poput Madone zapevam"Spring,doesn't live here anymore.."
Iscekujuci datum mog dugo planiranog puta via land where Spring still lives,naisla sam na prelepu firentinsku vilu gde bi bilo najs,doziveti jednu primaveru:)
Fali mi samo obronak i view pa da se nadjem poput Lucy Harmon u jednom od meni drazih filmova "Stealing beauty" 
Riva Lofts je daleke 1880 bila samo nekolicina fabrickih zgrada.
Kasnije je izgradila reputaciju kao umetnicki atelje a u novijoj istoriji posluzila je kao arhitektonski studio da bi je njen sadasnji vlasnik,arhitekta Claudio Nardi jos jednom renovirao,zajedno sa kcerkom Alice,pretvorivsi je u opustujuci,moderan pansion od 8 studija.
Smestena blizu prelepog gradskog parka na samoj obali reke Arno i udaljena tek 2km od Ponte Vecchhio,Riva Loft nudi svim gostima relaksirajucu oazu u blizini mozda i najlepseg italijanskog grada,Firenze.
Na raspolaganju svakom gostu je prostiran i udoban dnevni boravak kao i mala ali ususkana basta sa bazenom.
Draz je ipak najvise koliko u lokaciji toliko i u senzitivnom enterijeru koji je mix prirodnih materijala,jednostavnosti i modernog namestaja koji je prilagodjen udobnosti gostiju.
Riva Lofts obuhvata ponudu koja se krece od standardnog studija bez kuhinje do apartmanskog loft studija koji se nalazi na nekoliko nivoa i funkcionise kao apartman sa svim mogucim pogodnostima.
Izabrali obicnu oazu ili onu najskuplju na raspolaganju cete imati telefon,cd/dvd player,internet konekciju,aparat za caj i kafu,klimu,fen,mini bar i sef.
Pansion takodje garantuje 24h uslugu,koriscenje biblioteke,dnevnog boravka,wi-fi u celom objektu,besplatne mobilne i druge telefonske usluge kao i rezervaciju svih kulturnih  desavanja koje zelite za vreme boravka da posetite.
 Nazalost,za nas(citaj,Srbe)Riva Loft je nedostizan Spring Hope.
Ono sto je svakom coveku iz vecine zemalja,Evropske unije na dohvat ruke kad god i bilo kada jer za pet dana najeftinije oaze,potrosice svoju mesecnu platu mi Srbi tih 210 eura za noc bez hrane,zaradicemo za ceo mesec i potrosicemo na vladine najeftinije i najpogodnije cene struje,hrane i sl. u okruzenju!

However,we can still steal some beauty and dream,Spring in Hope ...
besos:)

Коментари

Najviše ste čitali