izMIKSERuj svoj prostor:)

Sinoc sam,sinoc sam,pola kafane popila,zbog tebe,zbog tebe,nisam oka sklopila...
Nope,wrong song!
Sinoc sam,sinoc sam pola sveta videla.Zbog Miksera sam oko,at the end ipak sklopila ali happy sto sam doticni festival pohodila.
Eee,ta vec moze;)
Definitivno,event koji ne biste smeli da propustite ukoliko ste punoletni,svesni i kreativni,odrzava se ovih dana(sve do sutra,hurry up,ulaz na sve dogadjaje je besplatannn a vredan;)!)cetvrti put po redu,na sjajnom ali stvarno neverovatno mestu,Zitomlinu,na Dunavskom keju.
Krajnje magican prostor tik uz reku,sa neobicnim,masivnim silosima posluzio je za odlican ambijent,sigurno najznacajnijeg kreativnog,inovativnog festivala u regiji"MIKSER"a! 
Preko 1500 umetnika,kako domacih tako i stranih iz sfera vizualne i dramske umetnosti, dizajna,tehnologije,ekologije,muzike i filma u cak 14 programskih celina omogucilo nam je da budemo na jednom velikom,vasaru kreativnosti za odrasle.
Sinocna poseta sa lovely Vale and charming Branka dok su wind&danube smanjili,vrelinu beogradskog asfalta na prijatno/osvezavajucu,bila je pun pogodak za friday night out.
Sjajan izlozbeni prostor ponudio je pregrst odlicnih postavki ali kako se vizija kreativnog, razlikuje od coveka do coveka,ne slusajte mee.Virnite u svet Miksera i nadjite VASH svet.
Uvek zanimljiva "moda za poneti" kao i prateci,muzicki deo koji je ove godine okupio neka od najaktuelnijih imena muzicke scene regije (Arsen,Jarboli,Zemlja gruva,Svi na pod i drugi)nisu naravno razocarali ali toga tokom godine ima skoro svaki mesec pa cemo preskociti impresije tih zona.
Daleko najzanimljiviji deo ovogodisnjeg Miksera je po mom misljenju obuhvatio sledece punktove: zona vizualne umetnosti,talent zona,expo i x-change zona!
Najupecatljiviji dojam ostvarile su dve postavke u okviru VIZUAL art zone koja je celu postavku ove godine bazirala na ispitivanju prirode kolektivne memorije i percepcije istorijskog nasleđa.Kao polazište za ovakav koncept kustosi su izabrali fenomen proslave Dana mladosti u bivšoj Jugoslaviji i njegove centralne manifestacije – Sleta.
"Ugasite svetlo" i "Ako ikada umrem.." su simbolicno,poeticne i krajnje tuzne postavke o uspomenama,nekom drugom vremenu i prestanku jednog zivota.
Ugasite svetlo

Šest republika i dve pokrajine – jedna država, Jugoslavija.
Crveno – komunizam. Svetlo kao nada i ideja.
Niko ne dovodi u pitanje ko je Srbin, ko je Hrvat, ko je Musliman (Bošnjak). Svi smo bili jedan narod, tako je bilo tada, a ja mislim da je tako i danas“, govorio je Tito. 
Mia Nikolić

„Ako jednog dana umrem...“


Tito je u svojim govorima često  pominjao ovu frazu koja je, bez sumnje, višesmislena i koja bi, verovatno, mogla da se primeni na svaki autoritativni režim. Cilj rada je da posmatrača suoči sa pitanjem o individualnom i kolektivnom značenju smrti, o egzistencijalnoj, socijalnoj i institucionalnoj prolaznosti (osobe, kolektiva, države), kao i o značenju onoga što ostaje: zemlja, tlo, teritorija. Posebna asocijacija tiče se hiljada mladih ljudi koji su u post-titovskom razdoblju spakovali  kofere i napustili svoju zemlju.
Dina Belancic i Nemanja Visnic

Expo zona,iako najkomercijalnija ponudila je neka fantasticna osvezenja u sferi industrijskog dizajna,dominirali su predstavnici Bosne i Hrvatske
Drvo i izrada u jednoj novijoj,finijoj formi,spoj tradicije i modernog...POgodak!
Na Talent zoni predstavili su se neki od vec renomiranih ali i tek otkrivenih talenata.
 
 
Jureci na jedan bitan event ostavljam vas sada sa savetom da,Ukoliko imate vremena veceras ili sutra,poklonite ih MIKSERu.
Lep vikend blogeri moji;)


Коментари

Najviše ste čitali