Let's do Square Nine NOON:)

Pocela sam da zvucim kao pokvarena ploca.
jer..Opet ja o njoj.
BG lepotici,Square Nine hotelu!
ali znate sta,Kad je nesto DOBRO,ne moze da dosadi,niti skodi,naravno u odredjenoj meri,jer gusht svega lezi u UMERENOSTI,zar ne?
a ako sam vam bash dosadna,sta cete kod mene u poseti,mooove on!
ali pre toga cekajte,moram da podelim sa vama jednu divnu vest!
I am in Lovee!
Da,da..:)mada..
Zavolela sam ja da se ne lazemo Square Nine odmah,ko ne bi!?ali sve je to bilo na platonskom nivou,dok nisam zakoracila u sam lobi istoimenog hotela!
Zahvaljujuci gospodinu Nenadu Kosticu inace F&B menadzeru hotela ali i krajnje,ljubaznom osoblju,imala sam prilike da unutrasnjost BG lepotice,vidim IN VIVO prosli ponedeljak i da shvatim koliko Beogradjani treba da budu ponosni na cinjenicu da je neko nash,odlucio da otvori bash ovde,ovakav biser!

Lobi hotela prvi deo hotela na koji nailazite nakon recepcije vas navodi da steknete utisak kao da ste preleteli nekoliko hiljada kilometara u sekundi i obreli se u Londonu ili NY a da ste pritom vratili vreme jedno pedeset godina..
Unikatni komadi namestaja,propratni detalji poput globusa,lampi,tiha ali prijatna muzika i bar navode vas na ocekivanje Don Drejpera i ostale ekipe Mad Men-a!
Tik uz lobi je za sada jedini,hotelski restoran koji je jednostavno ali elegantno aranziran,
prirodno odvojen od lobija a opet prirodno povezan sa njim u tonalitetu i miksu materijala.

FOOD and BEVERAGE>>
U Square Nine restoranu je zastupljen fine dining koncept.Internacionalnu kuhinju osmisljava glavni kuvar Goran Kovacevic,covek koji je ucio od najboljeg engleskog kuvara,Gordona Remzija!
Po recima gospodina Kostica,nijedno jelo se na meniju ne izdvaja,svako je posebno i jedinstveno a pripremljeno na najmoderniji nacin povezivanja razlicitih aroma u celinu koja je savrseno prezentovana na tanjiru.Tako mozete vas rucak da zapocnete sa prolecnom supom sa graskom i nanom,pa zatim da kao predjelo probate osvezavajucu salatu od hobotnice uz “Meri Rouz” preliv ili Sen Zak skoljke posluzene sa pireom i cipsom od cicoke i krupnom morskom solju.Za glavno jelo ukoliko ste vegetarijanac mogli bi da se odlucite za brancin hrskave korice posluzen na kinou,kenijskoj verziji pirinca uz pire od moraca ili ukoliko ste vise ljubitelj mesa za teleci kotlet sa pireom od vrganja i spanacem.
Sta god uzeli,vec po mnogim komentarima kako stranih ali i domacih posetilaca,necete se pokajati.
Naravno,ovakvu ponudu jela,propratila je sjajna ponuda internacionalnih vina!
Moja preporuka je svakako uvek omiljena istarska malvazija ili tek dolazece,prvom promenom menija,roze Minna iz vinarije Stemina iz Trstenika.
one more about DESIGN>>
Ukoliko ste pratili moje predjasnje postove vezane za BG lepoticu,onda ste verujem zapamtili da je tvorac ove hotelske bajke,brazilski arhitekta Isay Weinfeld.Njegovo tek drugo,evropsko delo u karijeri usledilo je nakon dugogodisnjeg ubedjivanja vlasnika Square Nine-a da ovaj priznati svetski arhitekta stane iza celog projekta!
Bravo za ubedjivanje jer je odabir ovog arhitekte bio dodatni plus celoj ideji s obzirom na njegov stil i praktikovanje da i u eksterijeru ali i enterijeru dominiraju prirodni materijali poput drveta,mermera,koze,pamuka i sl.
Savrseno drvo koje je dopremljeno cak iz Brazila,a koje cine kumaru,pao fero(ruzino drvo) i drvo ipe,najupecatljiviji je deo svake sobe,lifta,hodnika,lobija,samog hotela!
SLEEP>>
Square Nine ima 45 komfornih soba i apartmana.    
Ako izuzmemo da je svaka soba opremljena vrhunskim proizvodima jer kreveti su TRECA,tehnika LOEWE,toaletni pribor HERMES a posteljina iz Italije napravljena od najfinijeg egipatskog pamuka,meni je za OKO zapalo:
kozna agenda sa SN potpisom;minijaturne fotografije Beograda koje duh Londona i Njujorka ipak stapaju u beogradsku pricu;selekcija propratne literature tipa Titov kuvar,Rembrant i sl;neverovatni tonalitetni sklad boja i materijala i savrsena kupatila!
RELAX ZONE>>
a spa?
mamma mia sto bi rekli Italijani!
Iako manji nego sto sam zamisljala,spa ispunjava sve snove i potrebe.
Vrlo simpaticni Aleksandar,man in charge u spa zoni bio je krajnje ljubazan da me povede u malu turu.
Spa & velness zona Square Nine hotela vam nudi profesionalnu uslugu masera(pohvaljenu Maju),18m dugacak bazen,japanski dzakuzi,ofuro i teretanu.
Ceo ovaj prostor prevashodno je na usluzi gostima hotela ali lepa vest gospodina Aleksandra je da ce se uskoro pojaviti mogucnost clanske kartice koju ce moci bilo ko da ima,s tim sto ce se voditi racuna o zakazivanju termina,bas usled malog broja usluznih prostorija.
FUTURE>>
Square Nine ima velike planove.Novi restoran na vrhu hotela koji ce biti striktno specijalizovan za jednu vrstu kuhinje sa internacionalnom reputacijom.
Fantasticnu SN pricu ispricace uskoro,novi,redizajnirani sajt kao i promotivni retro, moderan materijal a nadamo se (posebno ja)da ce SN zaziveti i morski shire.
Njegov glas svakako se vec cuje i van nasih granica s obzirom da je u junu osvanuo tekst u renomiranom casopisu Wallpaper o BG lepotici kao i da je na vrata hotela zakucalo vec nekoliko priznatih hotelskih asocijacija!
at the end>>
stoji preporuka da ovde zalutate,svratite i ostanete.
Iako nismo(citaj SRBI),navikli na nesto sto je sasvim normalno za strance a to je da, rucamo,kafenisemo i sastancimo po hotelima,za sve postoji prvi put!
Savrsena gradska lokacija,odlican restoran i prelepa ususkana basta,kao i neverovatna retro atmosfera najbolji su mamac za vas!
Cene u restoranu su jednake cenama u BG restoranima pa zasto umesto Zapleta,Verdija ili Communale ne biste svratili ovde na easy lunch ili popodnevni karamelizovani ananas sa sirupom od maline i snegom od bele cokolade i na savrseni caj iz Singapura?
Think and Try to take Square Nine za vash,buduci omiljeni BG kutak!:)

do novog posta,pozdrav blogeri moji!

Коментари

Unknown каже…
Sledeći put kada se budemo videli idemo ovde. Vidim da si uživala.
Ana каже…
vazi se,tj obavezno idemo tamo!!videces,nema nista slicno ovde a tako je prijatno i cozyy:)

Najviše ste čitali