Intermezzo,just for One Day

Odgledati dobar film je danas retkost.
Uskoro ce mozda postojati anktikvarnica gde ce se kao stari rukopisi,cuvati kopije dobrih filmova.
jer:
U poslednje vreme moram da kopam duboko dok ne nadjem neki dobar film a da pri tome,odbacim jednu pozamasnu,kolicinu glupih,sablonskih filmova.
i jer:
odavno nisam gledala akcioni zanr a da nisam imala osecaj da sam unutar video igrice ili ljubavni a da me nije teralo na povracanje ili komediju gde sam se pitala da li sam stvarno izgubila osecaj za komicnost pa meni jedino nije smesno kada mlada sere na sred ulice?
Nije ni cudo sto se vracamo starim,dobrim filmovima i gledamo ih po ko zna koji put ili
okupiramo FAF i slobodnu zonu kao supermarket u devedesetim.
Mozda je stvarno buducnost filma u nekim novim verzijama Rebeke,Prohujala,Tifanija ili Zigosanih a mozda i u ekranizaciji zanimljivih romana...?
Ako vec valjanu ideju ne mozemo da stvorimo,posudimo je.
Preuredimo je da postane nasa,drugacija,originalna i savremena.
Jedan od filmova koje toplo preporucujem za ove hladne,novembarske dane a koji je nastao kao ekranizacija istoimenog,internacionalnog bestselera je "One Day".
Prelepa prica Eme i Dextera,iz pera engleskog pisca Dejvida Nikolsa,koju je kod nas objavila Laguna,na filmskom platnu je dobila prizvuk savrsenog filma,"Two for Roads" a atmosferu nalik odlicnog P.S. I love U!
Ono sto je najlepse u ovom filmu pored dobre glume Anne i Jima,divne muzike, romanticnog Londona i magicne Francuske je iskrenost cele price,mogucnost ali i prizvuk jedne realne ljubavne price.
Bez patetike,bajkovitog i tako klise kraja i prica koje samo holivudski film moze da vam ponudi ali kojih nema u stvarnom zivotu.
ovo je prica o onom momentu kada se nadjete na ivici prijateljstva i ljubavi.
kada blokirate emocije da ne biste nesto drugo unistili.
i kada na prvi pogled,vi i on ili ona i vi,ne odgovarate jedno drugom ali opet ne mozete jedno bez drugog.
a opet je i prica o cinjenici da vreme tece i sutra moze biti kasno kada odlucimo da nesto ne odlazemo,da od necega vise ne bezimo..jedan dan moze da promeni sve!
To je bar svako,delicem okusio u zivotu.
tako da,utoplite se,nabavite kopiju pa na gledanje!
a kad smo vec kod FAF-a,preporuke:
sram
razvod
tiranosaurus
bilo jednom u anadoliji i pina:)
vidimo se tamo!




Коментари

Najviše ste čitali