Vodic za zimu(EAT and DRINK)

kiti mi se jelka.
samo toni bennett i ja u plesu sa svetiljkama..
međutim,još je rano. 
negde oko slave.iza slave.
kada padne sneg,dubok,onaj što škripi.
tek tada kad budem imala dojam da je zima i decembar a ne samo jedno hladno doba i mesec kada je ključno pitanje- gde ćeš dočekati novaka.

ovih dana je faf-kuća,faf-kuća.
a u kući:
čaj,kolać,dobra knjiga ili film,konkursi,dosta konkursa i tiha,
nečujna muzika:
nora jones i njen decembar.
edvin marton i njegova zimska čarolija.
kate bush i njen wild man.
budha bar i putovanje kroz prostor.

decembar je mesec praznovanja.mesec troška.
mesec kada se najmanje ide po kafićima i restoranima ne bi li
se skupile parice za poklone i za provode.
opet ako je toliko hladno OUT,do slave još mnogo a kućna sedeljka nije moguća,evo nekih preporuka za zimski eat and drink:)

COFFEE
topličin venac>>
amelie,retro,ušuškan,sjajna topla čokolada.
playground,moderan,cosy,odličan šejk od plazme
philip,kao da ste ušetali u midnight in paris film,helga kafa
vračar>>
bre!poput philipa ali dosta manji,antikvarnica mood
centar>>
stari dobar greenet,najbolja bela moka u BG!
caffe philip,gracanicka 7

LUNCH
zemun>>
semlin,predivan porodični restoran u fruškogorskoj br.7 
ima veliki izbor internacionalne kuhinje a vrlo povoljne cene! simpatični i ljubazni vlasnici,pogotovo kuvarica Ceca,kao da ste  kod kuće,jedan domaći,opušteni ambijent!
malle villa,splav restoran,ukoliko volite ili preferirate ribu onda je ovo definitivno jedini gradski restoran čija je riba raznolika i sveža..opet iako su mogućnosti velike,od LIGNJI ne rastajem se!:)
beograd>>
pomodoro,ljubitelja italijanske kuhinje je najviše u našem gradu!
najbolja picerija ili ti restoran shodno raznolikoj ponudi koja uključuje raznu pastu nalazi se na idealnom mestu u hilandarskoj!
nepropustite da probate picu od tunjevine ako ste ljubitelj tune ali i malo drugačije a preukusnu NONNU:paradajiz,mocarela,šunka, pečurke,pavlaka i panceta,
CASALINGU:tikvice,crveni luk,dimljena pastrmka i sir,masline i pečeni paradajiz..
DINER TIME:)
iza više poslovne kada skrenete ka korčaginu,nastavite samo pravo do druge raskrsnice.Tu iznad u Vojvode Bogdana 13 nalazi se ubedljivo najbolji BG restoran,ZAPATA!
ja sam ga otkrila davno još,thanx to jednoj koleginici sa španskog koja nam je obećala da ce da nas vodi na mesto gde je najbolja margarita u gradu!
e sad,jeste bila u pravu posto ovakve margarite nigde ne prave u Beogradu,obavezno probajte onu sa lubenicom ali,kokteli nisu ono zbog čega se stalno vraćam zapati...
vrlo komforan restoran,sjajna atmosfera i ljubazni konobari su tu ali i meksički jelovnik gde se ne zna šta je ukusnije!
za preporuku,tj za prvi put je najbolji BURRITO ZAPATAPikantna mešavina prženog mesa, zelena salata, pico de gallo,kačkavalj i Zapata sos u tortilji, krompir, chilli Tex Mex salsa)  
a posle redom:
ENCHILADA POLLO CON QUESO(Pržena piletina sa dilmljenim kačkavaljem i pečurkama, luk,zelena salata, salsa picante, nachos, tortilja
FLAUTAS(Dinstano pileće belo meso sa kačkavaljem, lukom, salsa picante u tortilji od belog brašna, pavlaka i guacamole salsa)
PAVPO AL PUEBLA(Ćureće belo meso prženo na puteru, preliveno sosom od suvih Šljiva i crnog vina, krompir, zelena salata, tortilja, kukuruz, rajas)


pa prijatno vam bilo,gde god da zalutate:)

Коментари

Najviše ste čitali