Kad kokice traze drustvo:)

Ukoliko ste poput mene uvek bili fanatik po pitanju tv serija, onda će vam ovaj post lepo doći u ove zimske dane dok iščekujemo početak druge sezone najbolje serije u 2011, "Game of thrones" koji je zakazan tek za 15.april:)

Kako se moram složiti sa mnogima da je gledanje serija daleko opasnije po naše slobodno vreme od gledanja filmova jer sećam se mog "lost"vremena dok sam gutala sezonu po sezonu istoimene serije, trudiću se da vas ne navučem na veliki broj Tv izdanja;) a vi uzimajte jednu po jednu u malim dozama, iako znam da će biti teško jer dobra serija je upravo ona koja vas uvuče u svoj svet i drži vas kao taoca u mračnoj sobi,"vezanog" za stolicu, poznato?;)


savršeno čedo HBO produkcije koje ukoliko još uvek niste pogledali zaslužuje da bude prioritet na vašoj "must TV listi" u 2012. godini na jesen ulazi u treću sezonu. Serija koja je počela sa prikazivanjem u septembru 2009.godine do sada je dobila samo pozitivne kritike koje je pre u istom obimu još samo serija "Mad Men"dobila!

Daleko najozbiljnija serija koja se pojavila u poslednjih deset, ako ne i dvadeset godina ne nudi klasičnu Tv zabavu, razbibrigu, malo akcije i lažni sjaj!

Savršena produkcija, odličan izbor glumaca gde briljira sjajni Steve Buschemi u ulozi našminkanog gangstera Atlantik Sitija Enoch L.Thomsona, režijska palica velikog Skorseza (iako je samo režirao prvu epizodu Martin je ostao glavni producent i mentor serije), a pre svega odlična priča i autentičnost tog vremena(1920-1930) drže svih sat vremena koliko traje jedna epizoda vašu pažnju na najvišem nivou!
Poput najboljeg gangsterskog filma, u atmosferi svih Skorseze filmova, serija se najviše bavi periodom kada je pomenuti Thomson bio na vlasti u Atlantik Sitiju zahvaljujući reketiranjem, političkim igrama i beskrupoloznim vođenjem grada! 
Ukoliko ste oduvek bili fan gangsterskih priča i Skorsez filmova, ova serija mamii i opija vass!
imdb:8,8
dete BBC-a, jer ko bi drugi uradio ovako maestralnu viziju najpoznatijeg detektiva na svetu je više mini serija nego obična serija shodno tome da svaka a trenutno je aktuelna tek druga sezona ima samo tri epizode u trajanju od sat i po vremena te vam se čini pre da gledate pre neki film nego seriju.

Kako bi izgledao Holmes a samim tim i čuveni Votson u 21.veku pokušava i uspeva odlično da nam prikaže ekipa koja stoji iza ove serije. Briljantni Benedict Cumberbatch u ulozi Sherlock-a, sjajni dijalozi i slučajevi koje već znamo ali koji u ovom formatu dobijaju drugačiju radnju su najbolja preporuka da ukoliko volite ali i ne volite, jer je ovo ipak jedan moderan Sherlock odgledate ovu seriju!
Sve je tu.
Sjajna gluma, satirično/komični duo, ubistva i naravno prelepa Engleska!
imdb:9,0
da ne bi bilo samo serious predloga jer neke serije su stvarno tu da nas i zabave, nasmeju i odmore poput friends, rejmond, will&grace i već  neko vreme odlične MODERN FAMILYkokicama možda najbolje legnu ove dve!

Iako se mnogima svidela i "New Girl" koja je istovremeno u istom pakovanju(dvadeset minuta),krenula sa prikazivanjem ja vam savetujem da pomenutu preskočite(jer ne zna šta hoće, ili smo zabavni ili ozbiljni, u oba slučaja, nešto ne štima, gubimo se svakako) a ove dve pogledate!
Suburgatory(ABC) prati priču samohranog oca George koji se sa kćerkom Tesom doseljava iza Menhetna u predgrađe, uplašen da bi mu kćerka mogla prebrzo i pogrešno odrasti u velikom i opasnom,NY!

Sa uglavnom nepoznatim glumcima kao što je slučaj i u 2brokegirls,serija se komicno poigraca sa njihovim novim zivotom,cudnim susedstvom ali i jos cudnijim navikama predgradja!Poput Gilmore girls ali na komicniji nacin,Suburgatory je premasio sva ocekivanja,te je u planu i druga sezona!

2broke girls(CBS) su dete coveka koji je zasluzan za sexandthecity ali i will&grace serije,michael patrick king.Serija je vec dobila niz nagrada a poslednja je bila na 38.dodeli People Choice nagrada za najbolju novu TV komediju!
jedna broke girls je Max,devojka koja radi dva posla,konobarise i radi kao dadilja na Menhetnu,a u slobodno vreme pravi kolace koje prodaje anonimno u baru u kojem radi.
Druga broke je Kerolajn.Bogatasica sa Menhetna kojoj je otac proneverio sav novac te da bi prezivela i prehranila sebe,zaposljava se kao konobarica u baru gde upoznaje Max.
Iako potpuno razlicite,devojke ce postati najbolje prijateljice,udruzene u zajednickoj akciji da prikupe novac za sopstveni posao,poslasticarnicu!
Slatko,smesno,gledljivo,taman ono sto vam treba nakon napornog i stresnog dana:)
imdb suburgatory 7,6 a 2broke girls 7,1
DOWNTON ABBEY

najbolje serije,bar za lepsi pol(i to onaj koji nikad nije prestao da bude romantican!) uvek su bile ni dobra do trece sezone gossip girl,ni ipak izuzetna sexandthecity a ni trenutno najaktuelnija thevampirediares(iako znam da bi mi sestra a i veliki broj devojaka kod ove kontrirao)vec kostimirane serije tipa gordost&predrasuda,suprugeikcerke,middlemarch i sl.

Iako u poslednje vreme trziste televizije je posustalo sa slicnim serijama,prosle godine
americko/engleska ITV produkcija izbacila je odlicnu DOWNTON ABBEY!
Serija koja vec sada vazi za najuspesniju britansku kostimiranu seriju u poslednjih dvadeset godina,trenutno ceka na svoju trecu sezonu koja ce se prikazati na jesen 2012.godine
Iako je sve fikcija,serija vrlo autenticno prenosi atmosferu pre I svetskog rata u jednoj aristokratskoj porodici.Dok se polako svet oko njih priprema za dolazece nemire,njih najvise brine kako da udome najstariju kcerku i kako da pripreme nasledstvo za prvog muskog rodjaka shodno tome da glava kuce,ima tri kcerke.

Odlicna gluma pre svega,velike Maggie Smith i odlicnog Hugh Bonneville ali i svih ostalih,savrsena muzika,kostimi,fotografija i fantasticna prica,inace delo nagradjivanog Julian Fellowsa su cini mi se dovoljan mamac!
imdb:9,0

ovde cu da stanem.
za sada,I think it is enough:)
a ako vas ove uvuku prebrzo,spremite kokice posto nam se blizi INTRO for fest!
uzivajte:)    
      

Коментари

Najviše ste čitali