From NY with Love,fall 2012/2013

NY nedelja mode je iza nas.Najnovije kolekcije za sezonu jesen/zima 2012/'13,predstavili su vladari americke modne scene.
Na pistima velike jabuke nasli su se tradicionalno Ralph Lauren,Donna Karen,Carolina Herrera,Oscar de la Renta,MKors,Herve Leger,MJacobs,Marchesa,WWang ali i Victoria Beckham,Alberta Ferretti,Custo Barcelona,Patrizia Pepe,Naeem Khan i mnogi drugi.
Mix jednostavnog americkog stila i evropske elegancije opet je dominirao skoro svakom kolekcijom.Isto tako upecatljiv je bio jedan te isti tonalitet,crno/sivo/belo sa detaljima u pastelnim,neupadljivim bojama.
Neodstupajuci od svog uobicajnog look-a,istakli su se Herve Leger sa seksi uzanim haljinama  i Ralph Lauren sa udobnom,casual linijom jednostavnog kroja,toplog kolorita i prirodnih materijala.
HERVE LEGER
Miljenici NY scene ali i poznatih,Carolina Herrera i Oscar de la Renta malo su se poigrali sa svojim dosadasnjim stilom,uvodeci neke novine.Eksperiment je mnogo bolje prosao kod Dominikanca,koji je ostao dosledan svojoj silueti i lezernosti dok je Carolina sve iznenadila sa mracnim uvodom i idejom da se preko dugih,vecernjih toaleta nose kaputi ili neka vrsta polublejzer/topa od vune koja je izduzila njenu dosadasnju senzualnu siluetu.
OSCAR DE LA RENTA
Najbolju kolekciju cini se priredio je Brazilac,Carlos Miele koji je uradio netipicnu za njega kolekciju,stvorenu za posebne prilike,shodno country chic look-u!Sjajna kolekcija,vrlo luksuzna,elegantna i seksi,pocela je sa odlicnim uvodom u vanila jahackim pantalonama, braon ponchu sa geometrijskim detaljem na rukavima i izuzetnim crnim sesirom da bi se nastavila sa jednako dobrim kreacijama,sve za jednu modernu,svesnu gaucho devojku.
CARLOS MIELE 
Omiljeni Michael Kors,bio je vrlo dobar,veran svom casual stilu koji na pravi nacin prezentuje americki stil kao mix jednostavnog i elegantnog,tradicionalnog dezena i divnih, prirodnih materijala.
MICHAEL KORS 
Od stranaca,pored osrednje Victorie,uobicajne Ferretti,najvise je odskocio Indijac Naeem Khan i Custo Barcelona.
Sa totalno drugacijim kolekcijama,ali vrlo skladnim i upecatljivim predstavili su svoje izuzetno kvalitetne i predivne kreacije.NKhan se predstavio sa vise haute couture nego ready-to-wear kolekcijom,inspirisanu motivima koji se koriste u indijskom body art-u,dok je Custo podsetio na Korsa u stilu,koloritetu i formi.
CUSTO BARCELONA   
 NAEEM KHAN
na svom visokom nivou bio je Jason Wu sa kolekcijom kaputa,china haljinama i dugackim vecernjim haljinama,a istakao se i relativno novo ime Douglas Hannant sa modernom,nosivom linijom te podsetio na RLauren i CHerrera stil.
JASON WU
 DOUGLAS HANNANT
 photo credit vogue.it

Коментари

Najviše ste čitali