A Clash of Kings!

Are u ready?
Ja jesam.
Dugo se cekalo ali se docekalo.
Nekome Sulejman,nekome peta sezona momaka sa Medisona a nekom sudar kraljeva!
U nedelju,1.aprila pocinje premijerno na HBO,druga sezona serije"Game of thrones". 
Moderna saga epske fantastike iz pera George R.R. Martina ciji je najnoviji deo,"Ples sa zmajevima",peti po redu dobio skoro i svoje srpsko izdanje zahvaljujuci izdavackoj kuci Laguni,nastavlja se u novoj sezoni od deset planiranih epizoda.
Serija koja je na TV nebu bila najvise iscekivana od same najave da se krenulo sa projektom do pocetka prikazivanja,u prvoj sezoni uglavnom je zadovoljila sve,kako kriticare tako i verne citaoce Martinovog stiva.
Jedine zamerke,isle su na zelje da cela prica dobije svoju bioskopsku priliku,te mogucnost da dozivimo celu pricu na velikom platnu gde bi i HBO efekti dosli do punog izrazaja.
Isto tako ostaje cinjenica da serija koliko god se trudila ipak je morala da"proguta" neke niti radnje kao i deo karaktera likova usled nemogucnosti da se cela prica prenese u samo 10 epizoda.


Kako god bilo,zanimljivi nastavak nam sledi jer koliko se ja secam drugi i treci deo jos su bolji od prvog.
U prvom,upoznali smo se sa likovima,doziveli da glavni junak(iako ovde nema glavnih,svi su glavni da se ne lazemo)nastrada a sada borba oko trona,igra porodicnih zavera,izdaja i spletki se nastavlja u jos dramaticnijem nastavku gde ce uslediti i velika bitka za tron u kojoj ce pobediti....
cik pogodite ko;)
U "Sudaru kraljeva",Martin uvodi i neke nove likove u celu pricu jer se u igru oko trona, nakon smrti kralja Roberta ukljucuju i njegova dva brata,mladji Renli i stariji Stanis koji zele da preuzmu tron od montruoznog deteta,Dzofrija koji sa porodicom kontrolise Kraljevu luku i gvozdeni presto.
Za presto naravno i sa severa se bori Rob,najstariji sin pogubljenog lorda Starka.
Deneris polako kao i u narednim nastavcima,prelazi u sporednu pricu,a jos uvek aktuelni su  najzanimljiviji Tirion i Dzon Snezni a sve vise i Dzejmi Lanister.
Paznju drzi i pojava porodice Teona Grejdzora,pogotovo njegove sestre Ajse a sve je zaintrigirala i pojava crvenokose carobnice Melisandre koja potpuno kontrolise moc prosudjivanja i delovanja Stanisa Baratheona.
Kcerke pogubljenog Starka,pogotovo mala Arja koja je uspela da iz grada izadje prerusena u decaka i sada sa Jorenom ide ka Zidu,nemaju neku zanimljivu propratnu radnju.
Sansima prica ipak,malo kasnije bice sve uzbudljivija,pogotovo u trecem delu ali o tom, potom.
Svakako nam sledi zanimljivo i uzbudljivo TV prolece,te Uzivajte:)

Коментари

Najviše ste čitali