The Queen is gone,but Boss is still in life!


možete biti Kelly Clarkson ili Rihanna i zeznuti album.
Čak i Adele može to da uradi, nakon onog super albuma (Florence...nope:)!
ali ne možete, jednostavno ne možete da budete Madonna ili MDNA i da izbacite ovako loš album koji zvuči kao da se vrti jedna te ista pesma svo vreme a pritom kao da je ta jedna bila napravljena od "otpadaka" sa confessions albuma!
Dugo očekivan 12 po redu, novi album pop queen Madonne "MDNA"koji je objavljen skoro, tj u februaru, zadovoljio je širu masu ali prave madge fanove čini mi se po utiscima sa strane ali i mojima, razočarao je!!
Voleli ili ne voleli Madonu morate joj priznati ipak da je trenutno jedna od retkih LIVE legendi muzičke scene, ever.
I iako ne bih nikako umanjivala veličine kao što su RollingStones, Bruce ili U2, Madona je uspela ono što oni nisu.
Umesto da ostane u svojim generalno "tugaljivim" baladama ili osamdesetim gde su svi oni "ostali", ona je išla u korak sa inovacijama muzike jos sa "Ray of light" daleke 1998 zatim sa "Music" 2000 a pogotovo sa "Confessions on a dance floor" 2005. godine kada je shvatila da je dance electro žanr najraspostranjeniji i najpopularniji u svetu i da ne mora da živi na staroj slavi poput svih njenih velikih kolega te da "klince" može da pobedi na njihovom terenu!


Iako iščekivanja kod omiljenog izvođača mogu biti mač sa dve oštrice momenat kada na albumu nemate nijednu WOW pesmu,već više njih koje definišete može da prođe u noćnom klubu nakon doze alkohola, onda nije da vas je razočaralo očekivanje, već author;)
Evidentno je da Confessions 2 je teško izbaciti, zato je možda vreme da Madonna skokne u vode indie rocka ili nekog chill electro zvuka pošto u penziju neće.
U slucaju MDNA gde imate mešavinu dance ritma sa bespotrebnom kolaboracijom sa Nicki Minaj plus lyrics privatnog brodoloma:
"Wake up, ex-wife/This is your life." "I tried to be your wife/Diminished myself, I swallowed my light." "Lawyers/Suck it up/Didn't have a prenup.""Every man that walks through that door will be compared to you for evermore.", moglo je ili što je još važnije,moralo je bolje.
Ovako,okej su pesme "Love Spent","Falling free","Superstar" i "Girl gone wild" i naravno "Masterpiece"a za ostale se možemo nadati nekim remiks verzijama i da će onda biti dobre!
MDNA 6/10(prelazna samo jer je do sada bila vukovac!) 

a Boss?
još davne devedeset i neke, u drugom razredu osnovne pisala sam na temu "Ko je vaš idol?'' o ovom čoveku.
I iako su me sva deca gledala zbunjeno jer čula za nekog Bruce Springtseen-a nisu, ostala sam do dana današnjeg fascinirana sa muzikom neprikosnovenog Boss-a, omiljenog mi MALE muzičara!
Kultni umetnik Bruce Springsteen čiji album sa nestrpljenjem čekaju ljudi od 17 pa do 77 godina, legenda rok pop scene koja je od '73 pa do devedeste bila No.1 kada je u pitanju rok pop male scena, u svojoj 62 godini izdao je najnoviji album "Wrecking Ball", sedamnaesti po redu!!!! 

i iako su za mene albumi od prvog pa do odličnog iz 2002 "Rising" njegovi najbolji, pogotovo albumi od 1980 godine pa do '92,"Wrecking ball" svakako zaslužuje pažnju najvećih fanova.
Buntovnik sa razlogom, čedo radničke klase nakon optimističnog "Working on a dream", sada besno i sumorno u simbolični nazvanom novom albumu, napada bossove kapitalizma koji ne plaćaju za svaku svoju grešku i fatalnu odluku!
Ovaj album svakako nije njegov najbolji ali daleko je da se proglasi lošim.
Odličan zvuk gitare, bubnjevi, udarna pesma skoro pa himna"We take care of our town" i nekoliko fantastičnih balada poput prirasle za srce"The Depression" i sjajne "Jake of all trades" kao i odlične "Rocky ground"!
Na albumu su se našle i 2 stare pesme koje Bruce već neko vreme izvodi na koncertima poput naslovne i sjajne "Land of hope and dreams" sa kojom završava svaki koncert od 1999 i koja je poslednja koju je snimio sa svojim najbližim saradnikom Clarencom Clemonsonom!
Iščekujuci BG koncert ovog definitivno one of the best artist in music history, album možete preslušati ovde a ja teram kišu od Beograda sa zemljom nade i snova!
8/10(beacuse there is just one boss!)


Коментари

Najviše ste čitali