reKapitulacija 31.Amstel Fashion Week

Jos jedna BG nedelja mode je iza nas.
Kao i svih prethodnih godina bilo je zanimljivo pohoditi nekoliko BG lokacija,videti razlicite vizije ili ti senzibilitete mode ali i usnimiti ambijent kao i atmosferu koja je vladala svih ovih sedam fashionable dana.
Iako nam ostaje jos poslednji "set" ovog fashion match-a, koji nam Click poslednjih 16 godina zakazuje tradicionalno kada cemo cuti koje su revije i dizajneri proglaseni za najbolje, mala reKapitulacija sa moje strane ne moze da skodi;)

Iako su se neki novi prostori gde su se odrzavale revije pokazali kao vrlo interesantnim i kreativnim,pogotovo tu mislim na Mikser House sa svojom avangardnom,casual i nekako brit atmosferom,BelExpo centar je po meni ostao ubedljivo number 1 prostor!! 
Dok su se u proteklih sedam dana,''prosetale" neke vrlo dobre kolekcije,jedna je ipak bila ''glavna'' i o njoj se najvise pricalo!
Revija presimpaticne i sarmantne Ane Ljubinkovic,koja se desila treceg dana Amstel Fashion week-a,bila je najupotpunjenija,najefektnija i najbolja!


Izvanredan kroj,originalna i vesela prica,predivne trendi boje ucinile su da se njena kolekcija
"Silent night" izdvoji od ostalih,pogotovo od domacih dizajnera ali i renomiranih brendova i gosce iz Londona!
Sorry people ali Ana vas je nadjacala u svemu!
Celokupan dojam bio je znatno jaci od ostalih revija koje su ostale ili nedorecene(Iva Stefanovic),okej ali je moglo bolje(Dragana O)ili krenulo je dobro ali se zavrsilo lose(Bata).


Tradicionalno dobre su bile revije brendova,Fashion Company revija(Energie,Killah i Miss Sixty) i Patrizia Pepe koje su vesto i smelo osmisljene a upamcena kao vrlo uspesna i zanimljiva bila je prezentacija nakita Pierre Lang gde su u epicentar pored izvrsne linije nakita dosle i ekskluzivne haljine Sherry Hill!


Gosca iz Londona,mlada Nicola de Main koja je predstavila svoju kolekciju za jesen/zima 2012,razocarala je..sumorno,dosadno i nekako jeftino!
revija"Modne vinjete" odrzana u Mikser house,gde su svoje radove predstavili studenti iz klase prof.Vladimira Lazarevica sa Akademije lepih umetnosti kao i dizajneri Tijana Zunic, Jovana Markovic i Zivko Stoilov bila je kao i uvek specijalan dozivljaj gde moramo da pohvalimo talentovanu i uvek sto izrazito cenim"nosivu" i modernu,madam Tijanu!


Ako bismo ceo fashion week ipak gledali kao jednu veliku reviju onda bi kao model veceri ili ti onaj koji se cuva za kraj kao kruna jedne kolekcije bio model jedne lejdi,dizajnerke Valentine Obradovic!


Modna instalacija koja se dogodila u sredu,4.april u Etnografskom muzeju okupila je i udruzila projekat "Stari zanati za novo doba" sa pet savremenih,domacih modnih dizajnera.
Iako je revija demonstrirala razlicite ali originalne kreacije svih pet dizajnera,modeli Valentine Obradovic su se istakli svojom bajkovitom,penusavom belom pricom.
Zipon koji je oblikovao haljinu tako da se cini kao da na njoj ima "tisucu ruza", prekrasan zlatovez na vunenim bolerima kao i izvanredan rad Vesne Milosevic koja je uradila zlatne krune i mindjuse izdvojile su ova dva modela od ostalih.


revijom Bate Spasojevica u divnom ambijentu Narodnog muzeja zatvoren je 31.Amstel Fashion week.
Kolekcija za prolece/leto 2012,nazvana "Eclectic" bila je inspirisana nasom slikarkom Katarinom Ivanovic.

Iako je bilo nekih wow detalja a muski modeli su nadjacali zenske,prelaz sa raskosne, elegantne crno/zlatne price na leprsave crvene til haljine unistio je prvi dojam i bio je krajnje bespotreban!


Sve u svemu,ovo je bilo jedno lepo druzenje koje iscekujemo opet!
do sledece BG Fashion Week koju su organizatori najavili za 25.10/05.11
posetite butike nasih i stranih dizajnera za "zoomirane" krpice!:)
  

Коментари

Najviše ste čitali