Ladies and Gentleman

Kada čujete toliko dobre muzike koliko se nakupilo u poslednje vreme, ne znate o kome bi pre krenuli hvalospeve da pišete.
Da li od početka i magične Rumer ili s kraja i zaraznog Mmoths-a?
e sad ne mogu a da vas bar malo ne davim sa info detaljima ali posle ste free da uživate u dobroj, ma čujte šta dobroj - u fantastičnooooj muziciii:)
elem,
LADIES

Ako konstatujem da odavno(sem florence ofkors) nisam čula ovako dobar, čist glas i sjajnu interpretaciju kakvu ima Britanka pakistanskog porekla Rumer koja peva neki mix soul i jazz-a, onda se sa njenim debut albumom seasons of my soul nadovezujem na nove albume sjajnih starih ljubavi, Norah Jones i Charlotte Gainsbourg.
Norin album"Little heart broken" nastavlja priču od fall albuma i rastanka sa dečkom. Jedan ujednačen, iskren i blue album. 
Charlotte, veličanstvena as always objavila je krajem godine dupli album Stage Whisper na kojem se nalaze njene neki mix starog i novog.
za veseliju i komercijalniju priču je dosta dobar, drugi po redu album"electra heart" od marine and the diamonds(fav:lost,fear and loathing i living dead) a pogotovo savršen je najnoviji album londonske grupe Saint Etienne "Words and Music"!
shodno mom electronic pop ukusu koji me je obuzeo u poslednje vreme na Instant love su bile TonightDJPopular, ali je kasnije fascinacija sa ovih pesmama prešla na sve pa i na zarazne official remikse, pogotovo DJ Muddyloop remix i Answer song white horses remix!

GENTLEMAN

a kod gospode, ljubav prema Ben Howardu ne jenjava. Krade je od februara ali sa merom, jednako amazing i sličan mu William Fitzsimmons.
Posle Bon Iver i The Weeknd facinacije ovaj duo je postao moj omiljeni male vokalni duo at the moment a zašto shvatićete najlakše ako preslušate benov PRVI album every kingdom i williamov čini mi se 4 po redu" gold in the shadow".
Doza Benovih indie folk veselih i toliko stimulativnih i pokretnih rima od only love,keep ur head up i doza melanholične i bolne uglavnom william rime gde je teško izdvojiti neku kao favorit kada svaka od don't feeltide up ili beautiful girl je prvo magnificent doza a potom je i doza muzike za koju verujete da može da leči i depresiju i neki down momenat!

Nasuprot njima Maroon 5 je objavio svoj ok za preslušavanje najnoviji album"Overexposed", gde su na instant bile daylight, fortune teller i love somebody.    
3 vesele pesme koje me razbuđuju i idu tako dobro uz ove letnje dane su "Float" od KOKO,"All eyes on u" od sjajne St.Lucia grupe kao i remix od ted and francis dua za već sada staru ali odličnu "something good can work out" od 2 door cinema club:)
da ne zaboravim tu je i već pomenuti MMOTHS ili ti 18years old Irishman, Jack Colleran koji me je zaludeo sa summer pesmom da bih otkrila preko nje još bolju,heart:) 

i iako ima tu još mnogo imena i pesama info JE closed.
U ime muzike (juče je bio svetski dan muzike)
press play and enjoy:)  


Коментари

Najviše ste čitali