Tiranosaurski filmovi

Filmstreet je opet aktuelan.Amen to that.
Ako kojim slucajem,program bas vam nesto i nije legao,evo nekih muvi predloga koji su se nakupili u poslednje vreme a greo'ta da se precute;)
Nisam do sada gledala Paddy Considina u nekom filmu da bih vam rekla kakav je glumac ali bilo je dovoljno da pogledam njegov jedini skok u režijske vode pa da me ubedi kako treba da nastavi da režira.
Tyrannosaur.
uh kakav film!!
težak,surov,brutalan ali morate da ga pogledate.
Ako ste bili oduševljeni danskim "SUBMARINO" o kojem sam već pisala ovde,ili genijalnim Headhunters te preferirate breaking the waves težinu ovaj engleski film nađite pod hitno i odgledajte ga.
Dobitnik nekoliko značajnih nagrada,između ostalih i Bafte za debitantski film je teška priča o samačkom životu,jednoj borbi za isti taj kao i strahu i nemoći.
Pravi Tyrannosaur u filmu nije preminula žena glavnog junaka koja je podsećala težinom na čuvenog rexa iz parka iz doba jure,već upravo glavni junak filma,Joseph kojeg je maestralno dočarao glumac Peter Mullan.
Nasilan i besni Škot,provodi dane opijajući se u lokalnom pabu,ubijen svojim besciljnim danima,samodestruktivnosću,razočarenjem i teškom bolešću najboljeg druga.
Izgubljen,nakon jedne tuče upoznaje Hanu koju isto genijalno glumi Olivia Colman.
Naizgled sretna i bezbrižna u savršenom životu,dobra Hrišćanka Hana polako pokazuje da izgled vara i da je njena priča još gora i strašnija od Josephove.Ova dva slučajna saputnika naćiće se u vrtlogu jednog događaja i prijateljstva....trk po film!
DRAMA
10 od 10 zaslužuje i ovaj film.
Kineska istorijska drama''Flowers of war'' može jednako da stoji pored iranskog Razvoda koji je dobio ove godine Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja.
Strašan period kineske istorije poznatiji kao ''Rape of Nanjing'',kada je kineski grad Nanjing,1937.godine bio centar sukoba između Kine i Japana,odlično je pretočio u film,Zhang Yimou.
Ubedljivo jedan od najskupljih kineskih filmova,snimljen je besprekorno a za glavnu zvezdu imao je maestralnog američkog glumca Christian Bale!
Iako ne ulazim u istoriju,nekoliko puta sam već ćitala o surovosti japanskih vojnika tokom ratovanja gde su potpuno operisani od bilo kakvih emocija,hladnokrvno ubijali i silovali,nevine i nemoćne ljude.
Ovaj film kroz priču iz romana ''13 flowers from Nanking'' od Geling Yan,radnju smešta u katolički manastir za devojke koji se nalazi u centar Nankinga.U društvu lažnog sveštenika,mlade devojke koje su se tu zatekle i devojke ''lakog morala'' pokušavaju da prežive užas u kojem su se našle.. 
KRIMI AKCIJA
Maestralan ali prosto očaravajući je i drugi deo Šerloka''Game of shadows''.
Urađen vrhunski sa sjajnom pričom(mnogo boljom nego u prvom),sa slow motion efektom koje daje scenama borbe novu,fantastičnu dimenziju i naravno opet sa genijalnim duom,Judom i Robertom,ovo je film koji ima sve,ali apsolutno sve.
Damu u nevolji,intelektualnog negativca,duhovite dijaloge,besprekorne i realne scene borbe,odličnu  fotografiju,zanimljive i originalne likove kao i priču bez šupljine sa logičnim krajem ali i otvorenim pitanjima za nastavak.
Guy Ritchie je još jednom pokazao da mu sjajno ide ovakva vrsta filma a Robert i Jude da su najbolji mogući duo za čuvenog detektiva i njegovog čuvara,dr.Votsona!
Draž filma je i u tome da ako niste gledali prvi deo,nema veze,nisu povezani bar ne onoliko da vam ništa nije jasno na početku.
TRILER 
Za ljubitelje dobrog trilera,preporuka je da pogledaju film''Man on a ledge''.
Vrlo realan,bez puno akcije ali sa dinamičnom i dobrom radnjom ovo je film sa temom klasične nameštaljke.Priča počinje kada osuđeni policajac odluči da dokaže svoju nevinost,tako što će odlučiti da skoči sa hotelske sobe pred očima televizije,policije i  zateknutih građana.
Možda nije 10 od 10 ali je svakako solidna osmica.
KOMEDIJA
Izuzetno duhovit i zabavan je film o prvom vibratoru.
dada,smešten u vreme kada je postojala medicinski utvrđena ženska bolest pod nazivom''Hysteria'',pratimo mladog doktora Mortimera(Hugh Dancy)koji zajedno sa svojim starateljem,bogatim plemićem kojeg sjajno glumi Rupert Everet pravi spravu koja i dan danas važi za najbolju i najpopularniju seks igračku.
Celu priču zabavno plete i Maggie Gyllenhaal  koja glumi ženu daleko ispred svog vremena. 
Za jedno nedeljno popodne,lep film da se nasmejete i opustite. 

Коментари

prešlicavanje каже…
Za sada je Tyrranosaur srecno sleteo u moje ruke... Tragam dalje.

Za "Hysteriu" nisam cuo ranije, kakav story-line!!!

Hvala na preporukama.
Ana каже…
e pa drago mi je za uspesno sletanje tyrranosaura,posto me je najvise on odusevio!

za drugi let,preporucujem serloka ili cvece.

i nema na cemu!:)
millie {passiondecor} каже…
mislim da bi za film zainteresovala i pojedine koji ne vole filmove (na žalost, ima ih). Ja sad jedva čekam da pogledam sve ove sa spiska :)
Ana каже…
@millie,nadam se da ces uzivati u filmovima!!znam i ja neke koji ne vole filmove da gledaju,sto mi je nezamislivo:(...toliko propustanja!

Najviše ste čitali