Suva kiša & električni oblak

"I am singing in the rain, just singing in the rain...What a glorious feeling, I'm happy again. I'm laughing at clouds, so dark up above..The sun's in my heart and I'm ready for love..."
Poznata pesma iz sjajnog filma "Amerikanac u Parizu" bila mi je prva asocijacija kada sam prošle nedelje otkrila fantastičnu postavku "Rain Room" koja se može videti u periodu od oktobra tekuće nam godine pa do marta 2013. godine u londonskoj galeriji Barbican!
Eto, nisam nameravala do britanske prestonice ali sada, moram!:)  


Pljusak suve kiše, ili ti izmišljene bujice vode osmislio je studio Random International čiji su umetnici poput Mojsija uspeli da "ukrote" vodu zahvaljujući kreativnoj ideji ali i njihovoj virtuoznoj kontroli tehnike.
U srcu galerije odnosno izložbenom prostoru The Curve posetiocima nevidljive 3D kamere  zajedno sa elektromagnetnim ventilom i drugom magijom made in tehnologija dočarali su efekat kiše u pažljivo osmišljenom i dirigovanom pljusku.

Oko vas kapljice kiše i autentičan zvuk vode a od vode niente!
Magic all over the place! 
Već zamišljam sebe s kišobranom jer kako dočarati čuvenu scenu iz filma bez umbrela, ela, ela a i da se ne lažemo fotke bi sa nekim efektnim kišobranom bile pun pogodak a zamislite da ne ovekovečite ovaj momenat pa gde to ima!:)


nekako day after dolutala sam surfujući netom i do čudesnog Oblaka!
Beličaste noći ili ti Nuit Blanche Kalgarija omogućile su posetiocima prliku da "dotaknu" deo nedostižnog svoda- CLOUD. 
Delo kanadske umetnice Caitlind r.c. Brown (r.c. za remote control, interesting) čarobna je instalacija koja je napravljena u formi oblaka od 5,000 sijalica i metalno-čeličnih žica.


Ono što ovu instalaciju čini zanimljivim najviše je ta interakcija s publikom jer se od vas traži da stajući ispod "svoda" pritisnete jedan od mnogobrojnih utikača i tako izazovete električni oblak!
Na samo jedan klik otvara se čarobno prema vama neobičan kišobran najveće svetlosti…
>>umetnost u najlepšoj funkciji: da magija bar na tren bude svuda oko nas!

Коментари

Miss Psycho Cat каже…
Hoću na kišu, strašno kako je fenomenalno osmišljen događaj, nije trebalo da pročitam ovo :D
Nevena каже…
Šanse da odem do Londre do marta su ravne nuli:) Al zato od septembra se drastično povećavaju:):) Naćićeš ti meni nešto poput ove kiše da doživim kad odem, znam:)
Jako je dobar ovaj kišobran od sijalica...Moram poslati drugu koji živi u Kalgariju!
Ana каже…
@psycho cat: Možeš misliti kako je meni bilo!Sedim isped onog compa u ofisu a samo bi se teleportirala!štetno!:)

@nevena: Jao pa super za Londres, držim fige!!Naćiću ja sigurno nesto za tebe:)
a drug je nadam se posetioo Oblak!
bedak ako je propustio...

Najviše ste čitali