Parižanke

Prošle nedelje završena je možda jedna od najboljih nedelja haute couture kolekcija koje sam videla u poslednjih nekoliko sezona. 
Bajka do bajke!

Svoje modele u okviru spring 2013 couture prikazali su samo la creme de la creme iz sveta mode, od neprikosnovenog libanskog mađioničara Saba do otkačenog Gaultiera, a modnom pistom prošetala je i moderna verzija Skarlet O'Hare u režiji Ruskinje Sergeenko!



ELIE SAAB
Elie Saab ne može da pogreši. I ovaj put njegova elegancija je imala notu mističnog Orijenta. Oduševio je sa nežnom paletom plave boje, mekanim i finim tkaninama i bogatim vezom. 

GIAMBATISTA VALLI
 Vali je još jednom dokazao da je iz kolekciju u kolekciju sve bolji i bolji. Divna paleta boja, sjajan kroj i najbolji materijali  doneli su senzualnu, monohromatsku kolekciju.
Lagane, prozirne tkanine koje se preklapaju sa gušćim kreirale su trodimenziajalnu bajku i obezbedili Gianbatisti naziv "arhitekte" modne scene.
Teško je izabrati omiljenu... da li je to crna čipkana koja kao da je dizajnirana za Sofiju Loren i zlatne pedesete italijanskog filma ili ove "vazdušaste" haljine koje izgledaju prefinjeno, bajkovito...

ARMANI

 Od vatreno crvene do zagasito plave, Armani Prive kolekcija obilovala je njegovim prepoznatljivim minimalizmom upakovanim ovaj put u orijentalni prizvuk- kreacije koje formom prate liniju tela( pantalone, kratki sakoi) i FES kapa.
 Kombinujući istok s elementima art deco stila, Armani je ostao veran svom tradicionalnom stilu i omiljenom materijalu- SATENU. 

DIOR
Raf me još nije kupio ali bolji je nego na debitantskoj reviji.
A sve je izgledalo kao da smo u nekoj čudesnoj ALISA šumi.
 Reviju je otvorila manekenka odevena u snježnobelu haljinu-korset s asimetričnom suknjom i crnim salonkama kontrasno belog vrha. 
Potom su usledile krajnje raznovrsne toalete, od crnih bodija u kombinaciji sa svetloplavom voluminiziranom suknjom srednje dužine a la kultni Dior new look, do korset haljina s dve suknje — gornjom kratkom puf i uskom donjom. 

JEAN PAUL GAULTIER
Vatra! Eksplozija svih boja, tkanina...pravi indijski boemski šik!
Svetlucave haljine od višeslojnog šifona, duge suknje s volanima, pantalone izrađene u patchwork stilu, nežna čipka..., miks Rima, Indije i arapskog sveta upakovan u visoku modu!
Pored GValija ovo je definitivno bila najbolja kolekcija!!

ULYANA SERGEENKO


Šeširi sa širokim obodom, duge suknje u A kroju, til bluze - preselili su nas na ranč Tara gde Skarlet O'Hara očarava i zavodi sve prisutne svojim  
stilom južnjačke sofisticirane lepotice.
Ruskinja Sergeenko je opet pokazala da svaka dama želi da izgleda kao junakinja velikih romama Lava Tolstoja, Margaret Mičel i ostalih poznatih književnika.  

Коментари

Jelena Karakas каже…
nekako sam ovoga puta umrla na vali modele... nasla sam sjaset modela koje bih bas rado nosila. a onda sam pronasla i minus na svojoj kartici :)
Ana каже…
@jelena:takodjee!oduseviooo me je!!treba mi hitno jedna sedmica na lotu za celu kolekciju, ne znam koji bih model pre ponela...:)

Najviše ste čitali