Divlji Bil (Wild Bill)

41. po redu Fest je još malo pa tu (22.02 - 03.03)
U okviru sjajnog programa, možda najboljeg u poslednjih 5, 6 godina gledaćemo holivudske hitove (Hičkok, Linkoln, Rimu, s ljubavlju, U dobru i zlu, Gospodar) , ali i pregršt odličnih filmova iz Azije, Latinske Amerike i ostatka sveta.
Ja se jedva zaustavih na sedam veličanstvenih- Krugovi, Wadjda,Veliki majstor, Ljubav,  Kao neko ko je zaljubljen, Poslednji korak i Najbolja ponuda. Jedva!

Do tada...        

Will Bill (2011) imdb 7.1
r:Dexter Fletcher
glume: Charlie Creed-Miles, Wil Poulter i Sammy Williams 

Slučajno, češljajuči rottentomatoes bazu najboljih u 2012 "iskopah" ovaj britanski film iz 2011. godine.  
Bez patetike sa sjajnim soundtrackom (eddy grant,the clash), besprekornom glumom ovaj "muški" film svih 94 minuta drži pažnju simpatičnom i realističnom pričom o odnosu između oca koji se nakon osam godina vraća iz zatvora (u kojem je završio zbog niza prekršaja), i njegova dva sina koje je majka pre devet meseci ostavila da se brinu sami o sebi. 

Dok ga se mlađi Jimmy(11) i ne seća, stariji Deen(16) koji je preuzeo brigu o svom mlađem bratu i radi na građevini, ne želi da čuje za njega.
Iako je planirao da samo pozdravi svoju ženu i sinove i uputi se u Škotsku, Bil kojeg svi po tučama i dilovanju droge pamte kao "divljeg"biva primoran da ostane i brine se o svoja dva sina.
dok jednog sina drma "ljubav", a drugi se upustio u "drug" biznis, Bil (odličan Charlie Creed-Miles) se trudi da zaobiđe nevolje koje se samo nižu i nižu...

težina minimalna. 
često vrlo komičan.
i emotivan.
sličan filmovima fish tank i submarino, samo oduzmite njihovu težinu:) i uživajtee!
9/10

Коментари

Najviše ste čitali