Muzika može opasno da ugrozi zdravlje

volim kada me "zarazi" dobra muzika,
kada ne može da prođe dan a da nisam čula bar neku njihovu rimu.
od januara 6 Fantastičnih grupa se "nastanilo" u mom winamp-u.
repeat ON and ON!;)
DAUGHTER

zarazne melodije koje "pletu" različita raspoloženja, male akustične emotivne rime

Hometown: London (UK)
Grupu čine Elena Tonra (vokal) i Igor Haefeli (gitara).

lyrics "Throw me in the dirt-pit,"...."I want you so much, but I hate your guts." (song Landfill). 

Svaka numera ovog dua je puna drame, PATNJE..., mesto u koje možete da se osetite "cozy" samo ako se osećate povređeno i ne baš alive.
žanr je neki miks cozy folka i a little moody electro. Enya u miksu sa Eno... i dosta, dosta gitare. 
omiljena: Landfill i naravno:



METRIC 

kanadski indie rock bend osnovan je u Torontu daleke 1998. godine a ja ih tek otkrih prošle godine!CCC, Ana!
grupu čini sjajan vokal Emily Haines( koja istovremeno svira gitaru i sintisajzer), gitarista James Shaw, basista Joshua Winstead i bubnjar Joules Scott-Key.
Do sada bend je snimio pet albuma a poslednji Synthetica izdali su 2012. godine.
čist rok, često me zvuk podseti na killers, GARBAGE  ali Hainesin supermelodičan glas naježi vas na najaču youth without youth koja je pored artificial nocturne najupečatljivija pesma na ovom albumu. 
lyrics "I'm just fucked-up as they say....I've got nothing but time, so the future is mine" 
YOUNG THE GIANT

U2, Coldplay...,na ove dve grupe podsetio me je američki indie rock bend formiran u Irvinu 2004. godine koji je do sada izdao samo jedan album i to 2010. godine!
Grupu čini Sameer Gadhia (lead vokal), Jacob Tilley i Eric Cannata(gitara), Payam Doostzadeh (bas gitara) i Francois Comtois (bubnjevi) .
Pesme My body i Cough Syrup bile su u top 5 američkih lista alternativnih pesama. 
odlični uživo, muzika zarazna
lyrics Life's too short to even care at all, oh I'm losing my mind losing my mind, losing control..., these fishes in the sea they're staring at me

omiljene: Islands, Apartman i Cough Syrup



CHROMATICS

Chromatics je američki elektonik bend iz Portlanda, formiran 2001. godine.
Grupu čine Ruth Radelet (vokal), Adam Miller (gitarista i vokal), Nat Walker (bubnjevi i sintisajzer) i Johnny Jewel (producent). 
Do sada ovajn noir-electronic bend je objavio četiri albuma a poslednji"Kill for love" izdali su 2012. godine. 
kada slušate Chromatics, što bi rekao jedan moj drug, imate osećaj da ste pod dejstvom droge, da lebdite u nekom podrumu gde ultrafloroscentni zraci "pare" prostor a Ruthin dubok i elektrik glas vas miluje. 

ovaj album je pravi mali biser jer ne zna se koja je bolja pesma -Lady, At ur door ili These streets will never look the same...,a da ne pričam o Into the black ili naslovnoj.
omiljene: pa sveee!

OF MONSTERS AND MEN


je indie folk pop bend sa Islanda, formiran 2010. godine. Petočlanu grupu čini jedna dama, Nanna Bryndis Hilmarsdottir i 4 muških pratioca- Ragnar Porhillasson, Brynjar Leifsson, Amar Rosenkranz Hilmarsson i Kristjan Pall Kristjansson.

Do sada su snimili samo jedan album "My head is an animal", 2011. godine. Najuspešniji singl sa albuma je bila pesma Little talks koja je odmah "poletela" na vrhove svih svetskih stanica.

oni su miks mumforda, arcade fire i edwarda sharpa. Oni su zaraza. Slatka.

omiljene: From Finner i Love, love,love... 

HAIM


Haim je bend formiran 2006. godine u Los Anđelesu, Kalifornija. Međutim, za simpatične cure tek se zna od 2012. godine kada im izlazi prvi album "Forever". Bend su formirale sestre Este, Danielle i Alana Haim zajedno sa bubnjarom Dashom Huttonom.

Haim je definitivno bend za koji će se tek čuti. Podsećaju na Fleetwood Mac samo electro folk mac jer mi zvuk najviše liči na miks folka, devedesetih i rnb. Pogotovo su odlične u remiksima. Britanski muzički magazin NME je njihovu pesmu Forever proglasio 4. na listi najboljih u 2012. godini a BBC ih je proglasio za "Sound of 2013" smatrajući da su ove cure najveći new act u 2013!!

"Haim's songs pay homage to feelgood, freewheeling '70s rock and anthemic '80s synth-pop, gaining a modern sheen by borrowing rhythms from contemporary R&B." BBC


a "individualne" zaraze samo nailaze i nailaze: Passenger LET HER GO,The Lumineers STUBBORN LOVE, Antoine Villoutreix BELIN, Soul Capsule LADY SCIENCE ,Tom Day WHO WE WANT TO BE , Savoir Adore DREAMERS, Bastille OF THE NIGHT, Doctor Rockit CAFE DE FLORE....

i ne zaboravite sjajne svirke nas čekaju ovih dana:
22.02 JAZZANOVA belexpo centar
23.02 Marko Nastić kc grad
07.03 DENIS&DENIS mikser house
08.03 Massimo Savić bitef art caffe
08.03 ELEMENTAL božidarac
29.03 SOUL CLAP magacin depo 

i da, javite vaše zarazee:)  

Коментари

sashkonela каже…
Obozavam Of monsters and men, a za ove ostale sam slabo cula. Obzirom na tvoj ukus na 8tracks, verujem da ce mi se i oni svideti. Hvala na novim preporukama za muzicka otkrica. Odoh odmah da istrazujem :)
sashkonela каже…
I vidimo se na Soul Clap ;)
Maleni Miš каже…
Obožavam Of Monsters and Men, preslatki su, a opet tekstovi su im baš duboki i nimalo veseli. Ostale upravo preslušavam po tvojoj preporuci :)
Ana каже…
@maleni: da..., tako su sweet, a u tekstovima nimalo light!

@saska:obavezno!SClap se ne propusta! vidimo se:)

bthw, u medjuvremenu otkrih Foals!neki miks svih ovih;)
http://youtu.be/QRR_pvZcu-o

Najviše ste čitali