Holy words (U ime oca, sina i svetoga duha)

Jednom je neko rekao da dobra i iskrena umetnost, izaziva emocije poput ljubavi, tera nas na razmišljanje, otvara horizonte.

O ocu nisam pisala. Futro je legenda. Sin je mlad, tek friške otkriven, i o njemu već sve se zna. Ali, o njemu ipak jesam pisala. Ovde, i ovde
Ovaj kutak poklanjam duhu, svetom Marku Prokiću!

Marko je za neupućene (0,01% I hope soo) ilustrator i art direktor agencije McCann Beograd. Svoje ogoljene, lične misli ovaj dobri duh najbolje prezentuje uz pomoć "table i krede", a njegov rad najbolje se može sagledati na sajtu f*ckinfine.net.
Od domaćih ilustratora Marko ne krije da najviše ceni rad dve cure:Becne i Marije Milanković.  
U ilustracijama je kao dete, neiskvaren, out of digital, ali ja ga zavoleh najviše u handwriting zoni jer kao dobri duh "šapuće" sve moje misli. Onako, s vremena na vreme (99% :). 

Za Marka saznah tek nakon oca i sina, ali sada svu trojicu gledam kao jedno, kao trio fantastiko čije nas "svete reči" istovremeno zabavljaju i tope ovih dana. 
Bilo bi lepo videti njihovu zajedničku izložbu.

U ime oca, sina i svetoga duha! Amen.
ili jedva čekam. više jedva, nego čekam.

Коментари

random cat каже…
so sweet! kazu da nas umetnost pogadja onda kad mozemo da se pronadjemo u njoj, ja bih rekla da u svakoj od ovih neko moze da se pronadje :)
Ana каже…
kad mozemo da se pronadjemo u njoj, definitivno!to je kao s filmom rekla bih, ili knjizevnoscu..sto nam je blize, to nam je "licnije".
nikola, slavimir i marko pogadjaju pravo u centar. Obozavam ih! :)
Sandra Pecić каже…
Pa da, duh je to...čita nam misli svima pomalo;)) Mnogo dobro!Posebno: "jednom sam tako hteo..."<3
sashkonela каже…
Diivna i tako iskrena idejna resenja. A tvoj tekst je isti takava - nagnao bi svakog ko ga procita da odmah istrazi ovog oca, sina i svetog duha!
Ana каже…
@Sandra: ubola si i moj favorit!jednom sam tako hteo..eh da je samo jednom!;)
@sashka:ohh hvala draga!:*
Marsovka каже…
Pa ovo je divno :)!

Najviše ste čitali