Džungla na asfaltu

Summer in the city. Na prvu loptu boring. Ok, i na drugu. Znaaam. 
Dok se mi pržimo na ovoj džungli od asfalta, tamo se neko brčka u tirkiznoj, osvežavajućoj vodi. I šta god da mi radimo, oni se brčkajuuu. 
Lele, bolje da ne pišem više.

Ali dobro, pamtim ja leta u gradu. 
Onako kroz vrelinu (jer davno to beše:), ali nije baš tako loše bilo, ne? Ima gorih situacija. Npr, zimi u gradu. E, tooo je bad!

Leto u gradu nije loše, potrebno je samo oterati sve oblake nezadovoljstva što ne idete na more. To je već 80% od stejing alajv tokom leta. I onako, biće još leta, mislite o tome!
Hm, oterali? Ok. 

photo credit Parisinfourmonths
Beograd je od onih gradova koji nikada nisu dosadni. Ako mislite drugačije, problem je definitivno u vama, a ne u ovom gradu. 

Ja leti obožavam Bg bašte (KC Grad, Bašta, Blaznavac, Maska), i prostor oko Zemunskog keja, posebno Šlep, Eden kafić, kafanu Široke staze i nov kafić Pogled u Sinđelićevoj. 

Knjiga, novine, jutarnja kafa i limunana:) dok zumirate kajakaše:D


photo credit Nasmejsepticica
Adaaa, ljudi. 
Rano. Najkasnije u osam da ste tamo. Samo vi i bakice:D 
Tad je najlepša- tiha, sveža, a voda mirna i čista kao da ste na moru. 
Opet neka dobra knjiga, ekipa, hladni nes, i zoom na čuvare. Ima jedan...

Povetarac. Pa divne akustične svirke noću. U Bg uvek tokom leta dođu oni prijatelji koji ne žive više u Srbijii. Tu su i izložbe: Živeo život, Ah te cipele. U Konaku knjeginje Ljubice petkom od 17h i subotom od 11h imate priliku da popijete kafu s knjeginjom, i malo otputujete u prošlost. 

Sladoled. Od skora je pri kraju Kneza otvorena prodavnica Ice box. 
Frozen yogurt s raznoraznim prelivima- ananas, malina, čoko mrvice, bela čokolada. Podseća me najviše na najdivniji sladoled koji sam jela prošlo leto na Rabu. 
A drugog dana Moriiitz u usta - pirinač s cimetom, kao frozen sutlijaš, ili malina od koje se tope nepca.

Šetnja do Kališa, pa mali predah na novoj Terasi, ili staroj. Svejedno. U hladovini zidina stare tvrđave, s pogledom na plavi Dunav, imaćete osećaj kao da ste u srcu nekog gradića na moru.


Za sve ljubitelje filma, tu je treći po redu Filmstreet.
Koliko sam kukala što Bg nema više letnjih kino scena (Roda omiljena), jer film u zatvorenom na plus 30 ne ide, a bez filma se ne možee!
Eto npr, zašto na Gardošu tokom leta ne mogu da budu i filmske projekcije, a ne samo predstave i koncerti?

Ko se dosetio Filmstreet-a svaka mu čast! Cela ideja je sjajna jer ne nudi samo klasike iz pedesetih i šezdesetih (Na dokovima Njujorka, Vertigo) već i filmove iz novije istorije ( Imperija sunca, Misija). Moji favoriti do početka avgusta:

29. jun NA DOKOVIMA NJUJORKA (Savamala, Brankov most)
01. jul SJAJ U TRAVI (Beton hala)
16.jul IMPERIJA SUNCA (Parobrod)
31. jul PASJE POPODNE (Savamala, Parobrod)

I jel zvuči boring?
Neee.
Da, da, i vi što se brčkate:) We will survive. 

Коментари

random cat каже…
e, potpisujem sve sto kazes, pogotovo za adu. ada nam je mnogo potcenjena... i jeste bg bas fin leti, samo moras da ga upoznas i da znas kad da mu pobegnes, a kad je pravi drug, na primer nedeljom ujutru, tad je najbolji drug :) i za vreme filmstreet-a i dok jedes sladoled!
sashkonela каже…
Prosto pozelim da sto pre odem u Beograd :)
mali iv каже…
Jeste, jeste, oterala sam i odmah mi je lakše. :) Ne kažem ja da je naš Bg za bacanje, ima tu svačega, i onog morskog, samo to Sunce da dođe i da deca odu na raspuste, bakice da se sakriju u kuće, ribetine da odu na more i eto, problem rešen. Onda možemo da uživamo u mirnom i uveče ludom Beogradu. Ja sam inače pogledala program samo za jun, nisam smela dalje. :*
Ana каже…
@cat: adi samo treba da das sansu. i ja je nesto nisam volela dok je pre 3 godine nisam "otkrila".

@sashkonela: dodjii, evo bas je lepo. pada kisa, duva vetar, divota jedna;)

@mali iv: mislis kada ribetine odu, a macke ostanu?;)Juce sam htela na Marlona, kad potop! Samo Sunce da dodje opet:*

Najviše ste čitali