Infinity pool u srcu grčkog ostrva Tinos (Pauza)

Počelo je da miriše na more. Pogotovo jutra. 

Oko 8, pola 9, dok još vrelina nije upalila asfalt i vazduh. Kod Dunava je miris nekako najjači. Zažmuri i zamisli. Da je Dunav malo veći. Da je veliko plavetnilo. 

Jer, more je još uvek u fazi "možda, nemam pojma, ko zna". Ali miriše, a taj miris je dovoljan da prizove uspomene: val talasa, šum borske šume, sveže jutro kraj mora, miris lubenice i lignji. Dovoljan da bar na malo pobegnete od gradske žege i gužve...

Bar na tren, jer u gradu, uspomene kratko traju. Popnete se u redakciju, sednete za sto, uključite komp i po redosledu: head, tag, naslov, apstrakt, link, copy-paste, dok letite s jedne stranice na drugu stranicu. 

Povremeno se desi neka "slučajna" pauza koja vas vrati na more. 

Pauza poput ove.



Via grčkog ostrva Tinos, trećeg po veličini u severnom delu Kikladskih ostrva.. Ostrvu koje je poznato i kao ostrvo Madonne i koje je mahom nenaseljeno, sa tek 40 malih seoceta koja su "razbacana" po njemu.  Na ovom izolovanom čarobnom mestu, arhitektonski studio iz Atine Kois Associated Architect je osmislio najzanimljiviji infinity pool koji sam do sada videla.  



Dizajnirana na steni, tik iznad obale, vila Mirage predstavlja "nevidljivu oazu" s pogledom na Egejsko more, pružajući vlasnicima priliku da uživaju u svojoj privatnosti ali i lepoti netaknute prirode jer u okruženju ne postoji ništa sem velikog plavetnila. 



Vila Mirage inače obuhvata dva sprata koja su smeštena u jednom "boksu" koji se otvara velikom terasom koja gleda na more i iznad koje se na krovu nalazi pomenuti bazen koji se stapa sa okolinom.

Što se mene tiče, unutrašnjost ne bih pohodila, dan bih moru poklonila, a noć bazenu. U svakom slučaju, najbolji infinity bazen koji sam videla do sada i savršena pauza:)

Коментари

Nevena каже…
Ojme! (featuring iskolačene oči)
Hvala!
Katarina каже…
Jao, Anciiiiii, srce puca
random cat каже…
zastrasujuce predivno!!! :)
Ana каже…
Znam. Ludiloo koliko je dobro!:)

Najviše ste čitali