Our Idiot Brother (2011)


"Our idiot brother", režija Jesse  Peretz (2011, trajanje: 90min)


Omar: [speaking extremely slowly] I'm Officer Omar Coleman. I'm your parole officer.
Ned: I'm Ned Rochlin. Why are you talking so slow?
Omar: [now speaking normally] I just figured, looking at your sheet, that since you sold grass to a uniformed police officer that you must be retarded.
Ned: Yeah, I get that a lot.

Nisam neki fan Paula Rudda, ali u ovom filmu mislim da nijedan drugi glumac ne bi mogao s takvim šarmom da odglumi Neda, muškarca koji je svoj "mozak" izgubio negde usput predajući se svakodnevnici, marihuani i detinjastoj naivnosti. Upravo taj "retard" momenat poslaće Neda u zatvor, a potom i u intenzivniji život njegovih najbližih. 

"Our Idiot Brother" je jedan od onih late night fiilmova koji vas nasmeju i opuste. I iako je u fokusu Ned, bez njegovih sestri: Mirande, zgodne novinarke koja voli da bosuje i zivka svog komšiju Jeromea (Elizabeth Banks, koja ne liči na sebe), Nat, luckastu stand up komičarku ( Zoe Deschanel, koju takođe nešto ne gotivim, ali je ovde više nego odlična! ) i posvećenu majku i suprugu Liz (Emily Mortimer), ovaj film ne bio toliko simpatičan, zabavan i komičan.

Ima klišea, kako da ne. 

Muž koji vara ženu, sestra lezbejka koja zatrudni, momenat kada dečko koji ima psa Willie Nelsona upozna curu koja ima psa Dolly Parton, ali je prevashodno film o porodici i tome da i kada započnete svoj život uvek imate "porodicu" da joj se poverite, isplačete, potražite savet, krevet u kome ćete da prespavate, igrate pantomime kao da imate opet 13 godina i skačete na trombolini kao da još niste ni u školu krenuli.    

I sporedne uloge su više nego odlično podeljene: Rashida Jones (devojka od Nat), Hugh Dancy (slikar) i Steve Coogan koji krajnje uverljivo glumi Lizinog arogantnog muža.  Plus muzika je sjajna, nema potrebe da pogađate: Willie Nelson:)

Topla preporuka :) 

Коментари

Najviše ste čitali