Mamurluk u tridesetoj (Leto u retrovizoru)

Na godišnjem sam. Ali nemam taj osećaj. Dojam. Volim tu reč.
Elem, to je valjda tako kada nemate nameru (dinar, kunu) da otputujete negde. Kada ste tu gde jeste, samo ne radite, ali viđate iste ljude, cirkulišete istim ulicama, zavlačite se u ona ušuškana mesta na koja bežite s posla, gužve, buke. Za onaj holiday o kojem peva dear Madge, potrebno je ipak da odlutate dalje. Zavučete se u neku uvalu. Ostavite Bg u retrovizoru i ne vidite ga minimum 7 dana. Ok, ali još uvek: i need a dollar, soldi.  


a kad nemate soldi, poželjno je da se naoružate alternativom i usput pozovete vreme da malo spusti temperaturu (nisam ja majke mi) pa da ne osetite da je leto i da tamo negde na vas čeka more. e sad to iziskuje da stalno nešto planirate, sebe cimate van svih granica. a da se ne lažemo, niste na početku dvadesetih, već sweet tridesetih. 

dobro, tridesete. ništa neobično. sem nekoliko činjenica.
umor duže traje. teško da možete da vežete 2 vikenda u provodu, a često ni 2 dana u provodu. nepristajete na kompromise. radite samo ono što želite. a nakon piva, kada vas glava zaboli, definitivno ne znate da li je ljubav ili pivo, zar ne?


power / na mišiće
ako ste se ikada zapitali pa ko to još leti kreće na jogu i bilo kakve fitnes programe, sada znate jednu osobu. Me:) ali kada već ne idete na more, radite punom parom i to sedeći ispred kompa od 9 do 5, onda možda i nema boljeg načina da potrošite novac nego da častite sebe nekim pilatesom, TBW-om, BodyPimp-om ili power jogom. 

S obzirom da većina ljudi posećuje teretane pred leto, od sredine juna fitnes centri su prazni pa se veliki broj vlasnika dosetio da ima akcije tipa platite 2 meseca po 50 % sniženoj ceni za jedan mesec! E sad. Bitno je da se nepreforsirate, just like me pa da vas kod kuće zezaju: evo je olimpijka, sprema se za Olimpijske igre:) 

to znači da ako niste odavno nešto trenirali (2 godine od salse) u početku, tj u prvoj nedelji idete na 2, eventualno 3 termina i naravno da ne radite sve, jer ne možete odjednom da uradite sve. ako želite da probate pored joge još nešto vodite računa da kombinujete jogu sa sličnim programima, tipa pilates, nikako TBW da vam mišići ne bi podrhtavali naredna 24h. 

P.S. power joga inače ne postoji. to je neka vrsta ashtange, dinamične joge koja kombinuje klasične joga položaje s češćim promenama, istezanjem. 

who see / banja

u nekom trenutku, bivša Juga je postala tačka sa najviše festivala u ovom delu Evrope. Pored standardnog i najboljeg Exita, tradicionalnog Beer festa, i Srbija je dobila još jedno svoje "čedo" u vidu Lovefesta, koji se ove godine po osmi put održavao u Vrnjačkoj Banji. Opasan marketing po Bg (promo žurke na nedelju dana)  i da se ne lažemo "ostrvo ljubavi" zvuči više nego podsticajno doveli su u Banju mahom Beograđane koji obožavaju elektroniku, mameći ih sa prilično dobrim lineup-om (Jeff Mills, Mark Knight, Kenny Larkin, James Zabiela, Finnebassen). a ja ove momke slušam. pogotovo finnea, knighta i millsa.

ali. but. međutim.
da nije bilo domaćeg, live stage, moje malo drustvo i ja bismo se smorili, jer je elektronika bila bukvalni tuc tuc ili ti imaš osećaj da stalno ide jedna te ista pesma, a takvu psihodeliju nisam mogla nikad da slušam. prvo veče smo joj i dali šansu okruženi ljudima koji su tupkali u mestu već pod uticajem droge, a onda smo se drugo i treće veče preselili na LIVE gde su bile svirke na najjače!



ritam nereda, novosadski punk rock bend je pokidao sa energijom. let 3 i rambo su bili prosečni ali zabavni, goribor mračan i nažalost kratak, dok su otkriće festivala bili momci iz Boke, hip-hop tandem WHO SEE koji imaju žešću produkciju i još luđe tekstove. Prostor na stage je bio premali da primi sve koji su oduševljeno slušali nemam ti kad, dinamidu, što piješ kad ti škodi i igranku. Momci čekamo vas u BG!

ono što definitivno ide na ruku organizatora je izbor Banje jer iako smo se uveče dobro provodili zahvaljujući domaćim bendovima (ono kad odete na festival elektronike, a provedete se uz crnogorski rep, pa kao njuz net), dnevna lutanja su nam bila još bolja jer je Banja prelepa. Obavezno mesto za kuliranje (dj set bio bolji od svih ukupno na fire i burn stage) je kafić Savka, tik iznad promenade i Merkura (spa).  ali spremite se na trošak jer su cene klope i pića identične beogradskim, čak i veće.

barutana / kiša
kada sam izlazila svirke su počinjale u 9, 10. žurke tako isto oko 10, 11. danas većina splavova, klubova zuji prazna do 1, jedine žurke koje počinju pre ponoći, i to tako oko 9, pola 10 su salsa žurke, svirke na otvorenom, tipa neki jazz ili indie.

sećam se kada sam sa društvom otišla u mladost. bila je neka monday date žurka, kao počinje u 11. e kad bi se zezali. DJ nije došao pre pola 1, a nikoga još nije bilo naredna pola sata pa smo se preselili u ludost gde smo ispijali kafu i brbljali do 1. ne, stvarno kad su žurke počele da počinju u 1? ne znam s kim sam prokomentarisala da će naša deca izlaziti u 5 ujutru. mi na posao, a oni na rejv. everything is possible, just wait.

u svakom slučaju, danas nemate puno opcija. kafenisanja i sedeljke ili shlep, depo, barutana, 22/44 after midnight. kafenisanja jos uvek preferiram u jutarnjem izdanju. sedeljke samo kad su rođendani jer mogu i kod kuće da sedim, a đuske se još uvek ne odričem. pogotovo jer u Bg možete dobro da se izđuskate. bitno je da je ekipa kul i da je muzika dobra. to ako se poklopi, još ako padne kiša ( a ovog leta je pljuštala), eto najbolje žurke na kojoj ste bili u poslednjih godinu dana (i više).    

neke istine koje potvrdih/otkrih ovog leta:

jutra su na Keju najbolja
limunana + krofne, savršen tandem za start dana
nema romantičnijeg trenutka od ljubljenja na kiši
crnogorci znaju da repuju

njegov osmeh me još uvek razoružava
sushi uopšte nije loš
tamno pivo je zakon
ako nećeš da te smaraju tipovi na žurkama, obavezno povedi nekog druga ili budi u startu bitch i odmah ga oteraj drsko. to jedino radi.

everloving (moby) je najbolja podloga za jogu
turski parfemi su identični originalima

sledeće godine videću Baku
ko kuka i pravi se da se ubija od posla, ne radi ništa
i možda najvažnija, mogla bih sledeće godine da počnem da radim kao DJ. ali stvarno.

Коментари

Najviše ste čitali