Eargasam ( na najjače )

Vreme je da obrišemo prašinu koja se nakupila u kategoriji music jer, 23. mart? Hajde da propustim jedan mesec, dva u vrh glave ali pet meseci da ne napišem nijedan članak o muzici je previše. Hevi (metal). A tek kada sam ušla u books (januar!), crna Ana. Ok je da nemaš snage da sređuješ još blog pored sajtova koje puniš svaki dan od 9 o 5 ali nakupila se velika prašina u music sekciji, a nije da je bilo sušno, dosadno spring/ summer vreme u sferi muzike. no way.

E pa vreme je da obrišemo prašinu.  I to sa nekom super muzikom.

ZHU / faded
ukoliko još uvek otkrili sajt i fb page taksidermija koji uređuje milan đorđević, jedan od redovnih kishobran DJ-va i duhovnih slebdenika, propustili ste dosta dobre muzike. just like me, milan nove vajbove traži preko platforma pitchfork i popactually. faded je upravo otkriven kod milana koji je napisao savršen intro za pesmu: vredno slušanja u krevetu, i krevetima!:)
zanimljiva činjenica je da niko ne zna ko stoji iza ovog L.A. umetnika. u svakom slučaju faded spada u poslednju IT pesmu leta koja je prilično zarazna.




KWABS / into you: last stand
gospel + soul + electronica + rnb... ovaj student jazz-a spada u najprijatnije nove muške vokale koje sam čula. smooth vajb dominira u skoro svakoj pesmi. Novi Seal kako su ga već prozvali engleski novinari iza sebe ima opasnu produkciju SOHN (vienna/london producent) i moćan, bariton koji uz pomoć elektronike stvara soul/synthtic kontrast u koji morate da se zaljubite.




IGGY AZELEA / change ur life:black widowne znam ko je kriv za ovo, ali u poslednje vreme radi me rep. i to opasno. i nije počelo sa WHO SEE, više sa M.I.A. , Azealia Banks i Skip and die (ovaj bend je luuuud). Iggy je komercijala, Eminemka koja ima opasne bokove, porcelanski ten i glas jedne crnkinje! Iggy Rap nema neki kvalitet da se ne lažemo (daleko je ona od Mie i 212) ali je za đusku i zezanje u nekom klubu odlična. preslušajte od nje i my world i work.




NU / amor : man o to : la sirena negra:this land
mislim da je ovde dovoljno da kažem: Nicolas Jaar dobio si naslednika i ozbiljnog konkurenta. nemački DJ koji sebe karakteriše kao nomada koji skuplja zvukove iz svih delova sveta i onda ih u svojoj kuhinji miksuje. tu je bob dilan, smooth sex, arapski vajb, deep house... mali je opasan!




KYGO / set
da sam ostala još nedelju dana u Lundu, čula bih uživo po meni jednog od najboljih DJ na svetu. ovako sam vrtela još od marta njegov remix Ed Sheeren pesme "I see fire" (12. 4 miliona slušanja na soundcloud i 40 miliona na youtube!), a skoro otkrih ovaj sjajan set koji od prve do poslednje pomaže da pregurate working hour.





LULU ROUGE feat FANNEY OSK /sign me out : landscape of love
deja vu. the knife + royksopp. prva asocijacija kada čujete danski duo Lulu Rouge je bend koji je upravo ovog leta objavio da je done. ok, malo nam je bilo žao, ali znamo da u wonderful scandinavia ima bendova koji mogu da nastave stopama slavnog noža. iza Lulu stoje dva DJ koja su radila sa Trentemoller, TelepopMusic, LaidBack i Banzai Republic. To su momci koji već imaju opasnu kilometražu u elektronskoj, klupskoj sceni. dovoljno da preslušate sve što su do sada uradili.





HERCULES AND LOVE AFFAIR / i try to talk with uubedljivo najbolji video spot koji sam videla u ovoj godini snimljen je za jednako fantastičnu pesmu benda iz Denvera.  



IYES / crazy in love
najbolji cover. eargasam.





THE HICS / tangle : lines
xx u spoju sa sade + dubstep, jazz momenat. sve je više bendova koji furaju neki ovakav miks. london grammar, daughter. the hics su poslednji u nizu i više su nego dobri, pogotovo ako vam je potrebna neka nenametljiva podloga. u njihovoj muzici oseća se uticaj producenata koji stoje iza omiljene jessie ware ali i laure mvule. to je neki soul, jazz 80s vajb s malim primesima trip hop-a. instrumentali su upečatljiv momenat skoro svake pesme, dominiraju saksofon i gitara. slow i sultry. to je prava definicija. 



LONER  / french movie:lights which pass
bend enigma! ili ja na umem dovoljno dobro da kopam po netu, ali ovu pesmu otkrih na jednoj od 8tracks lista. savršen miks francuskog jezika i downslow vajba. podseća na sergea i jane, a navodno ovu pesmu su svi primetili kao podlogu u seriji sex and the city što mi je potvrdilo da ipak nisam dovoljno repriza ove serije gledala kada sam ovaj biser propustila. u svakom slučaju, neidentifikovani bend ima do sada 2 albuma (2004 i 2009). Istoimeni je potvrdio da sam na ivici da otkrijem malo blago o kome skoro pa niko ne zna ništa (pssst)   



MARK KNIGHT / your love
elektronika koja traje. do I really nead something more to say?



PAROV STELAR / oh Yeah : autumn beast
austrijski DJ, Marcus Fureder a.k.a Parov Stelar uspeva da bude najslušaniji muzičar na mojim listama. funky, jazz, eletro swing. sve to Stelar pakuje profi. nema pesme koja nije k i d a l i c a!




SKIP  and DIE / anti capitalista: la cumbia dictadura: macacos sujos
ovo je definitivno najluđi bend koji sam otkrila tokom leta. ekipa je iz Južne Afrike ali muzika koju stvaraju je miks brazilske sambe, afričkih ritmova, arapskog repa. Imate osećaj da su neki pirati oteli reperku M.I.A-u dali joj ime Cata Pirata i naterali je da repuje na najluđi mogući način pevajući na nekoliko jezika: španskom, portugalskom, zulu, engleskom. neke pesme vuku i na dubstep (love jihad




SADE / never though i see the day
najbolja pesma za start dana + sting (englishman in nyc)




GELKA / vimana : have u kept ur ticket
ok. italija ima erosa, španija alejandra sanza, grci mihalisa, turci tarkana, mi goribora, hrvati elemental, bugari alisiju, francusi gainsbourgicu, nemci rep, englezi najbolji pop rock, skandinavci najbolju muziku na svetu ali hungary? gulaš, Franca Lista i rubikova kocka. to je to. kakva muzika, i to pogotovo ne chill vajba. e ali upravo ta koju cafe del mar obožava stvara se u Budimpešti i to u režiji dua iza benda GELKA. Ukoliko volite onaj chill out koji je stvarala francuska grupa AIR, ovo je bend za vas. Dovoljan je jedan ritam i već ste na Ibici. Izležavate se lenjo na peškiru, pijuckate mojito ili blue lagoon dok merkate zgodnog plivača...ah, la vita bella!





POSTMODERN JUXEBOX / Maps: burn: drunk in love: do what u want
do ovog benda stigoh zahvaljujući 8tracks listi. da se razumemo nisam fan jazza, onog koji se svodi na demonstriranje koliko neki instrument može da škripi i skače po mozgu. ali miksove koje radi parov i koji uključuju electro, swing, lagani soul mi savršeno odgovaraju. zato su ove obrade i više nego sjajne. slušate pesme gage, maroon 5, beyonce, lane kao da su snimljene početkom 50-ih u nekom funky, blues, jazz fazonu.  





septembar đuska:
5. 09 Barutana Daniel Bell i Kozmik 
6.09 KC GRAD Otvaranje VI sezone muzičkih događaja
6.09  Kalemegdan tereni Tomcraft Tropical Inn
12.09 Barutana Elemental i Nipplepeople


naravno, shlep je tu svakog petka (Ognjen Krstić) i subote (Marko Gangbanger) 

Коментари

sashkonela каже…
Slusam jednu za drugom. Hvalaaaaa :*
sashkonela каже…
a posebno za kygo. obozavam vec mesecima <3
Ana каже…
heej, pa nema na čemu!
kod mene kygo isto na repeatu već mesecima, ali ovaj diplo mix otkrih skoro i sad mi je na poslu glavni kada ne znam šta da slušam! ima i neki francuski DJ, Fakear, svideće ti se sigurna sam :*
sashkonela каже…
Ali "nisam fan jazza, onog koji se svodi na demonstriranje koliko neki instrument može da škripi i skače po mozgu". PA ti i ja na isti nacin i opisujemo muziku :)
Ana каже…
:D :D
zvanicno si moja sestra po zvuku!:)

Najviše ste čitali