3 bodas de mas ( Nesuđena mlada, SPAIN)

Duva košava, kao da je šašava.... Da, tako po običaju bude. Dobijete tri, četiri dana praznika da uživate. Na vreme, pogledate prognozu "sunčano narednih sedam dana", što je dovoljno ohrabrujuće da s osmehom dočekate sam start kratkog odmora i da viknete "Viva la vida"! 

Kad ono...., sunce ali i KOŠAVA i to ona kojoj je majka gospođa Oluja a otac, gospodin Tajfun.
Ali dobro, ne predajete se. Malo Kej, malo Ada. Malo "zeznuh se, ne ponesoh kapu", malo "šubara, pa ti duvaj koliko hoćeš!".

A u večernjim at home terminima kada se utoplite sledi klasičan tretman: čaj-knjiga-film:) Sveto trojstvo zime! Dobro, i serija je tu (House of cards) ali nju ne mogu da odvojim od filma jer format je isti, samo malo kraći. Tako negde u pauzi od sunčanja na zemunskom keju, ispijanja čaja na Adi i večernjih druženja, sasvim slučajno jer tv palim samo i  isključivo zarad emisije International house hunters, Bizare foods with Andrew Zimmern, kviz Potraga i prenosa teniskih mečeva, zadesim se na prvom kanalu baš kad je počinjala španska komedija "3 bodas de mas"!    
Svojevremeno dok sam učila španski i bila učlanjena u Cervantes, imala sam običaj da odgledam po 30 njihovih filmova godišnje (omiljena kinematografija pored britanske i azijske). Ali to je bilo pre više od sedam godina. Od tada, ako pogledam i 3, I am happy!
Što mi je nekako žao jer španskim rediteljima savršeno idu svi žanrovi. Oni su btw jedini čije horore mogu da pogledam jer odlično miksuju psiho-drama-fantasy-spooky momente ( Panov lavirint, Sirotište, Davoljeva kičma). 

Nesuđena mlada kako glasi srpski prevod je najgledanija španska komedija u protekloj godini. I nije vanserijski film koji će da vas oduševi ali je za mnoge filmove (poput najnovijeg Vudi Alenovog "Magic in moonlight) remek-delo. 


Glavna junakinja komedije je Ruth (Inma Cuesta), tridesetogodišnja Španjolka koja je upravo raskinula dugogodišnju vezu, i to na venčanju drugarice i šefice (laboratorije u kojoj Ruth radi istraživanja vezana za jastoge). Od tada je prošlo tri meseca i Ruth nikako da se oporavi od raskida, mahom ima veze za jednu noć koje se dese nakon nekoliko tura alkohola. Tu je i majka, sjajna glumica Rossy de Palma, koja samoću preživljava trenirajući neprestano u teretani i iznamljujući mušku pratnju. 

Haos nastaje kada skoro istog dana Rut dobija pozivnice za venčanje od svojih bivših, tačnije trojice bivših. Umesto da odbije poziv, Rut odlazi na svako venčanje i to u pratnji asistenta s posla, mladog Denija (Martino Rivas) ne bi li svakom svom bivšem dečku dokazala da ih je prebolela i da se oseća Fantastico! Na jednom od venčanja, Ruth upoznaje i Jonasa (Quim Gutierreza). 

Is this love?


I naravno. Kraj je kliše. Happy end. ALi dobro, to je romantična komedija, njoj uvek opraštam srećan kraj. Ono što je možda najbolje pored šarma glavne glumice i simpatične glume celokupne ekipe je sjajna muzika, ali S J A J N A!!!

Od Carrie (europe), preko We Belong (Pat Benatar) i So called friends (Texas) do fantastičnih pesama španske pevačice Linde Mirade "Solo" i "Ruido de naves que partido" kojom se završava film. Odličan soundtrack koji je dodatno ukrasio film! 

Zato, ako niste gledali, toplo preporučujem da pogledate 3 bodas de mas. Imate vremena tačno do Festa!

Коментари

WithInstaLoveAlex каже…
Jao bas sam i ja gledala taj film "Tres Bodas de Mas" i slazem se da je muzika odlicna :) 
Meni je negde u rangu izmedju komedije i parodije ;) Bio mi je mala inspiracija za istrazivanje koje me je dovelo do drugog filma - "Por un punado de besos" posle kog sam ostala potpuno zaljubljena u Martina Rivasa ;) Ni za ovaj se ne moze reci da je vanserijski film, ali meni je bio jako zanimljiv jer je tematika malo drugacija, a uprkos tome nije tezak za gledanje :) Preporucujem ti ga ako te zanimaju spanski filmovi ;)

Ana каже…
Muzika je fantastična, još uvek je vrtim a film slažem se nije remek delo, ali baš mi je prijao. Zabavio me i nasmejao. Ovaj što spominješ nisam čula niti gledala! Hvala na preporuci i ako se setiš još nekog, javljaj! Fale mi te romantične komedije s evropskog tla :)
sashkonela каже…
Bas sam i ja to vece naletela na taj film i odusevila se. Jeste romatnicna komedija, ali humor se tacno razlikuje od americkog i u par momenata te zaista i nasmeje.

Najviše ste čitali