Zlatna jesen ( neka neopisiva lepota u Beogradu)

Jesen. 

Ona topla, zlatna koja šušti pod nogama dok polako koračate po njenom nepreglednom, debelom tepihu divnih podtonova maslinastozelene, kestenjaste, cigle, tamnoljubičaste, dunja žute... 

Ona jesen koja vas svako jutro budi sa suncem i temperaturom koja vas greje, i takvom prelepom igrom senki koje stvaraju neverovatne apstraktne motive po staklu, zidinama, krošnjama drveća koje se ne da, koje cveta ali na jesenji način u raskošan žbun, buket koji izgleda kao da je od zlata, bakra, bronze.... jer ova jesen kao da je krenula unazad ka letu, a ne ka zimi.  

To je ona ZLATNA JESEN zbog koje sam znala sa nestrpljenjem da iščekujem septembar, oktobar. To je ona jesen zbog koje mi je upravo to doba postalo najomiljenije, najdraže. To je ona jesen koju pamtim iz školskih dana... 

Upravo takva jesen me je toliko obradovala ovih prethodnih nedelja kada je Beograd izgledao kao najlepši grad na svetu. Kada je bilo dovoljno da samo izađete i shvatite da je život lep, neizmerno prelep. 

Ne znam za vas, ali meni je došlo da svaki dan idem sa aparatom i uhvatim tu jedinstvenu čar jeseni zbog koje je ovo doba od svih godišnjih doba dobilo prefix ZLATNA.

Da potraje! Minimum do 31. decembra!


Коментари

Najviše ste čitali