недеља, 25. новембар 2012.

Novo ruho kredenaca

Lutam netom i naiđem na njih!!
a oni prekrasni....zeleni, žuti, plavi u klasičnoj formi sa raznolikom ponudom unutar forme, od onih koji "kriju" frižider u sebi do onih u kojima je jedan deo namenjen za odlaganje stvari dok se u drugom nalazi rerna.
Retro a opet moderno, originalno, novo, drugačije!
i opet komad nameštaja koji može da "isprati" svaku generaciju kuće.
a, 
Sećam se našeg zelenog, pohabanog. Bio je klasične pravougaone forme, od drveta gde smo kao i većina ljudi čuvali svoje najdraže uspomene – albume sa fotografijama, pisma, knjige, ali i male kristalne čaše za rakiju, bocu medovače koju ćemo otvoriti na nečijem rođendanu, ili venčanju. Baka s tatine strane ga je držala kod sebe u dnevnom boravku  dok ga mi nismo uzeli i "stacionirali" prvo u trpezariju a potom na terasu, sve sa tatinim reckama pročitanih knjiga na unutrašnjoj strani jednog krila. Ostavljen s "borama" koje mu je vreme napravilo, prezimio je još koju godinu, ukrašen s maminim muškatlama, sve dok ga nismo odneli na otpad. 

Svesni mogućnosti koje forma kredenca pruža za kreaivnu igru unutar dizajna ali i funkcija, italijanska kompanija Parlani se razigrala s njihovom klasičnom formom. Napravljeni od finog, održivog drveta u lepezi neverovatnih intenzivnih, čistih boja od azurnoplave, preko "dunja žute" do božanstvene zelene, ovi kredenci očaravaju!
teško je odabrati neki jer su svi posebni i fektni ali vuče me nešto ka zelenom s rernom:) photo credit Parlani Italia

7 коментара:

Vesna Nesic је рекао...

Prosvetlila si me šta na svetu postoji! Super su se setili!
Muzika za 10!

Ana је рекао...

;)

Nevena је рекао...

Genijalni su...
Kako bi se dobro uklopili u moju otvorenu kuhinju...
Ovo je jedna od onih situacija kada saznaš za nešto što bi se savršeno uklopilo u enterijer, al si već kupio stvar tog tipa i sledeća prilika za kupovinu toga će biti za 10 godina...ak me razumeš:)

Ana је рекао...

nevena,pa greota da tvoja kuhinja ovako nesto ima tek za deset godina! Izbaci to sto si nabavila;)

Psycho Cat је рекао...

Šta mi radiš... :O Sada mnogo želim jedan :D

Ana је рекао...

hihi:)sta cu,moram malo da mucim i vas:D
ne mogu samo ja ceznjivo da gledam ovo:)))

Milijana Petrovic је рекао...

vrlo privlačni....a tek boje!!! ah