Novo ruho kredenaca

Lutam netom i naiđem na njih!!
a oni prekrasni....zeleni, žuti, plavi u klasičnoj formi sa raznolikom ponudom unutar forme, od onih koji "kriju" frižider u sebi do onih u kojima je jedan deo namenjen za odlaganje stvari dok se u drugom nalazi rerna.
Retro a opet moderno, originalno, novo, drugačije!
i opet komad nameštaja koji može da "isprati" svaku generaciju kuće.
a, 
Sećam se našeg zelenog, pohabanog. Bio je klasične pravougaone forme, od drveta gde smo kao i većina ljudi čuvali svoje najdraže uspomene – albume sa fotografijama, pisma, knjige, ali i male kristalne čaše za rakiju, bocu medovače koju ćemo otvoriti na nečijem rođendanu, ili venčanju. Baka s tatine strane ga je držala kod sebe u dnevnom boravku  dok ga mi nismo uzeli i "stacionirali" prvo u trpezariju a potom na terasu, sve sa tatinim reckama pročitanih knjiga na unutrašnjoj strani jednog krila. Ostavljen s "borama" koje mu je vreme napravilo, prezimio je još koju godinu, ukrašen s maminim muškatlama, sve dok ga nismo odneli na otpad. 

Svesni mogućnosti koje forma kredenca pruža za kreaivnu igru unutar dizajna ali i funkcija, italijanska kompanija Parlani se razigrala s njihovom klasičnom formom. Napravljeni od finog, održivog drveta u lepezi neverovatnih intenzivnih, čistih boja od azurnoplave, preko "dunja žute" do božanstvene zelene, ovi kredenci očaravaju!
teško je odabrati neki jer su svi posebni i fektni ali vuče me nešto ka zelenom s rernom:)







 photo credit Parlani Italia

Коментари

Vesna Nesic каже…
Prosvetlila si me šta na svetu postoji! Super su se setili!
Muzika za 10!
Nevena каже…
Genijalni su...
Kako bi se dobro uklopili u moju otvorenu kuhinju...
Ovo je jedna od onih situacija kada saznaš za nešto što bi se savršeno uklopilo u enterijer, al si već kupio stvar tog tipa i sledeća prilika za kupovinu toga će biti za 10 godina...ak me razumeš:)
Ana каже…
nevena,pa greota da tvoja kuhinja ovako nesto ima tek za deset godina! Izbaci to sto si nabavila;)

Miss Psycho Cat каже…
Šta mi radiš... :O Sada mnogo želim jedan :D
Ana каже…
hihi:)sta cu,moram malo da mucim i vas:D
ne mogu samo ja ceznjivo da gledam ovo:)))
Unknown каже…
vrlo privlačni....a tek boje!!! ah

Najviše ste čitali