Rikverc pa gas pa opet u rikverc ( Jesen, Merkur i Ana)

Nešto sam ni tamo, ni ovamo. Čudan je to osećaj. U jednom danu ste tako high. Super raspoloženi. Absofuckinglutely. Spremni da uradite sve što niste uradili do sada, kažete sve što prećutkujete. To je to: sad ili nikad. Gas do daske. Kosa vijori, osmeh ne silazi s lica, letite dok hodate. 

Onda dođe noć i nekako vas umrtvi, klikne na postpone, i mislite ok, umorni ste. Joga, posao, ovo čudno vreme, neki čudni razgovori, odnosi, neki ludi događaji, ali sutradan ona osoba od juče kao da niste bili vi. 

Ni H od hrabrosti, ni O od odlučila, ni S od Sad ili Nikad. Otišli ste u rikverc. To  je ono " I ask you to leave and pray for you to stay, I say don't hurt me but I don't even care" , sve hoću i neću. Kao da se jesen obukla u proleće i uselila neke bubice u moju glavu.

I ok, tešim se. Možda stvarno nije do mene. Niti do jeseni. Niti do nečije pasivnosti. Možda me opet drma onaj đavo, retrogradni Merkur. A on je sav u prošlosti koja po difoltu vuče nazad u RIKVERC! 

A jesen je počela prilično lepo. S nekoliko intenzivnih "ljubavi" jer nova sezona po difoltu donosi nova mesta, nove ljude, nova iskustva, sve sa etiketom brand new :) 
     

U samom centru grada, na 50 metara od užurbane i bučne Knez Mihailove, na samom uglu ulica Cara Lazara i Uskočke, smestila se šarmantna kafeterija Koffein, koju su stanovnici BG-a već upoznali na matičnom mestu (ugao Francuske i Cara Dušana). Ali dok je matičan koffein mikro, njegova mlađa sestra je pa minimum 4 x veća i lepša. U stilu berlinskih urbanih kafića koji podsećaju na industrijska skladišta ili neki retro, arhitektonski biro Koffein je savršeno ušuškano mesto za bla bla druženja, ali i dejt. Pored kafa (za sada najukusniji dupli cappucino), tu je veliki izbor čajeva (beli Bora Bora) kao i kolača (keks Budnost sa đumbirom), a imate priliku da pazarite i sve od navedenog za poklon, kao i atraktivne čajnike, šolje za čaj i male mlinove za kafu kao detalj.    

Baš kad je koffein nikao u centru, Beton hala je dobila još jednog VIP stanovnika, japanski restoran Sakura u kom možete po vrlo povoljnim cenama da jedete najukusniji sushi (Toro bar ima takođe savršene sushi rolnice) koji sam probala! Plus ambijent je neverovatan, NY vajb, lounge deo je možda i najbolji sve sa prigušenim svetlima, ogromnim sofama i toplom bojom detalja od rafiniranog drveta. Topla preporuka od mene: Rainbow sushi (790 din, 8 komada). Usluga na vrhunskom nivou, konobari prijatni i krajnje srdačni. Ako kojim slučajem više preferirate meksičku hranu, tik do Meka na Terazijama skoknite u Burrito Madre, novi fast food gde za 280 din (300 pikantne ćufte) možete da jedete savršen burito sa svim mogućim dodacima.

Prijatnoooo!:)


"Svi imamo dva života. Drugi počinje onog trenutka kada shvatimo da živimo samo jednom. Ne znam ko je ovo rekao, ali hvala mu, dobro mi je tu misao istetovirao u svest. Oktobru dobro stoji prstohvat lamenta. "Finistere i njen stas, brak, poljupci, bura što je tako silna bila, priviđaju mi se još, poneki leptir, bulke, klas, dok, iz prošlosti, slušam njen korak, tako lak." Miloš Crnjanski i čaj od jasmina, ona toplina od ugrejanih peškira tokom masaže."

"Jesen je melanholična, to je joj u opisu radnog mesta. Svi oni klišei o morkom opalom lišću, o još jednom davno prohujalom letu kada smo bili bezbrižni, o tome da li će se ponoviti i hoćemo li se ponovo tako grleno smejati ikad više. A onda skineš mokri kišni mantil i uvučeš se pod omiljeno ćebe, pa te ogreje ekran plave svetlosti, a onda prst poleti desno i levo po sklisnoj površini i zaroniš u unutrašnjost digitalne tvrđave i slika smenjuje sliku i duša ti se umiri..."

"Ima nešto u momentu kada ostaneš bez baterije na telefonu, a baš ti je lepo krenulo - sa prijateljima sediš, pečete kestenje i prijatna je oktobarska noć. Mesec se pun, otiče kao modrica i mogućnosti su razne. Analogno je po svojoj prirodi napeo kao dobar triler. Osetiš kako ti srce zakuca od neizvesnosti. Dlanovi se znoje, utruba zatreperi."

Luna Loo (elle serbia, oktobar) ....jedina kolumna koju čitam.  


    
Iako u ovom filmu Woody Allen samo glumi, imate osećaj da je ovo od prve do poslednje minute njegov i samo njegov film (i to u duhu onih njegovih prvih gde je brbljanje 24h), ali to je definitivno bila i želja američkog glumca Johna Turturroa koji je ovim filmom odao svojevrstan omaž legendarnim filmovima proslavljenog režisera koji ove godine puni 80 godina! Ovo je film ne samo u Vudijevom stilu već stilu starih dobrih holivudskih filmova a priča se dešava u savremenom Njujorku u kom Marej (Allen) i Fiorevante (John) glume dva drugara koji dolaze na čudnu ideju da postanu makro i žigolo. Ženske uloge su takođe pažljivo izabrane. Tu je Sharon Stone (zapostavljena, prelepa udata žena), Sofia Vergara (nezasita single, rasna Latina) i Vanessa Paradis (jevrejska udovica). Muzika je Vudijeva, scenario njegov, radnja takođe.  U filmu s takođe čuje jedna od najlepših filmskih melodija iz filma Prodavačica ljubičica koju peva Sara Montiel, La Violetera

Fadding Gigolo



Prošle nedelje završila sam seriju Killing. Četri sezone, 44 epizode. Perfection. U rangu sa najboljim serijama u istoriji televizije, a kada kažem najboljim mislim na Twin Peaks, Lost (do poslednje epizode), Rome, Road to Avonley, all BBC drama series, Mad Men, Broadwalk Empire, Downtown abbey. Ako je još uvek niste pogledali, toplo preporučujem da to uradite ove zime jer atmosfera serije kao i tematika nekako idu uz hladne, cold dane. I noći. Gluma je savršena, priča ima težinu, epilog je neočekivam, a logičan, nema patetike, suvišnih slika, dijaloga. O svemu se vodilo računa pa i muzici. The Jezabels je upravo sweet otkriće iz poslednje epizode.  

a onda sam krenula da gledam Fargo. Ludilo od serije. Od likova. Radnje. Potvrda da s razlogom gotivim braću Koen. Serija je inače nastala prema istoimenom filmu iz 1996.godine, a glavne dve uloge su poverene genijalnom Billy Bob Thorntonu i Martinu Freemenu. Crni humor, mračni realizam, otkačeni likovi. Još jedna Perfection.



i da. otac svih nas je došao i otišao. 
dosvidaniya.

oktobar 2014 

Коментари

Ana каже…
Nema na ceemuu <3

Najviše ste čitali